اکوناپرس گزارش می دهد؛
معاملات فیزیکی بورس کالا در خردادماه ۱۴۰۴، پرحجم و پرفرونق
در سومین ماه امسال، بازار فیزیکی بورس کالا با ثبت رکورد جدیدی در حجم و ارزش معاملات نشان داد که تقاضا در بخشهای مختلف از سیمان تا محصولات صنعتی به روند صعودی بازگشته است.

در خرداد ماه ۱۴۰۴، عملکرد بازار فیزیکی بورس کالای ایران تحت تأثیر اتفاقات منطقهای و تعطیلی چندروزه ناشی از فضای جنگی قرار گرفت. با این حال، طبق آمار منتشرشده در سومین ماه سال، مجموعاً ۹ میلیون و ۲۹۵ هزار و ۵۰ تن انواع کالا به ارزش ۱۳۴ هزار و ۳۸۳ میلیارد تومان در این بازار به معامله رسید. با وجود آن که بازار طی چند روز متوالی به دلیل شرایط خاص تعطیل بود و دادوستدها در بخشهای مختلف برای مدتی متوقف شد، پس از بازگشایی بازار، حجم معاملات رشد قابل توجهی پیدا کرد و بخشهای مختلف با سرعت خود را به جریان عادی رساندند.
در خرداد امسال، تالار محصولات صنعتی و معدنی با وجود اختلال در تقویم معاملاتی، میزبان رقم قابل توجهی از معاملات شد، بهطوریکه در همین تالار بیش از ۷ میلیون و ۸۲۱ هزار تن انواع کالا با ارزشی بالغ بر ۸۲ هزار و ۶۸۵ میلیارد تومان دادوستد شد؛ این شامل ۲ میلیون و ۲۱۴ هزار تن سنگ آهن، یک میلیون و ۱۳۲ هزار و ۹۸ تن فولاد، ۴۲۹ هزار و ۵۰ تن آهن اسفنجی، ۲۲ هزار و ۶۳۵ تن آلومینیوم، ۱۶ هزار و ۶۸۰ تن مس، یک هزار و ۸۳۱ تن روی، ۶۶۰ تن کنسانتره مولیبدن، ۶۰ تن مولیبدن و ۲۸ تن کنسانتره فلزات گرانبها بود. بازار سیمان نیز در این ماه پررونق باقی ماند و با وجود تعلیق چند روزه، ۴ میلیون و ۳ هزار و ۱۴۴ تن سیمان معامله شد. در تالار خودرو هم ۲۴۰ دستگاه خودرو مورد دادوستد قرار گرفت؛ موضوعی که تأکید میکند بخشی از تقاضا پس از بازگشایی بورس به سرعت به بازار برگشته است.
به گزارش اکوناپرس ؛ تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی هم اگرچه به علت تعطیلی چندروزه با توقف جریان مواجه شد اما در مجموع، موفق به ثبت معامله یک میلیون و ۴۳۰ هزار و ۳۱۵ تن انواع کالا شد و ارزش معاملات این تالار تا پایان خرداد به ۵۰ هزار و ۳۰۳ میلیارد تومان رسید. محصولاتی همچون وکیوم باتوم، قیر، مواد پلیمری، لوب کات، مواد شیمیایی، گوگرد، روغن، فرآوردهای نفتی، گازها و خوراکها و عایق رطوبتی هرکدام بخشی از معاملات این ماه را تشکیل دادند؛ ضمن اینکه بخشی از این معاملات پس از بازگشت ثبات به بازار و برقراری معاملات، به سرعت انجام شد و بخش صادراتی هم متوقف نماند.
در بخش کشاورزی، بازار زعفران نیز هر چند متاثر از وقفه معاملاتی بود، اما با ۱.۲ تن دادوستد و ارزش ۱۱۷ میلیارد تومانی همچنان فعال ماند و سهم خود را از جریان بازار حفظ کرد. همچنین در بازار فرعی بورس کالای ایران هم با وجود همه محدودیتهای معاملاتی در میانه ماه، ۴۳ هزار و ۶۰۹ تن انواع محصول به ارزش یک هزار و ۲۷۷ میلیارد تومان معامله شد.
ارسال نظر