عراقچی:
در جهان امروز، برندسازی ملی برای جمهوری اسلامی ایران اهمیت ویژهای دارد
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: در جهان امروز که سیاست بینالملل با پیچیدگیها و تغییرات فراوانی همراه است، برندسازی ملی برای جمهوری اسلامی ایران اهمیت ویژهای دارد.

کتاب «برندسازی ملی و سیاست بینالملل» ترجمه «امیرحسین عربپور» و «سامان فریدونی» از کارشناسان اندیشکده دیپلماسی اقتصادی با مقدمه دکتر «سیدعباس عراقچی»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در انتشارات دنیای اقتصاد به چاپ رسید.
این کتاب که توسط «کریستوفر برونینگ»، پژوهشگر گروه مطالعات بینالمللی دانشگاه بیرمنگام تالیف شده است، تلاش بسیار ارزشمندی داشته تا رویکرد جدید توجه به ابعاد نرم و معنایی قدرت را در سیاست بینالملل نشان دهد. برند ملی، انگاره و تصویری است که در ذهن مردم جهان از کشور و ملتی وجود دارد. این مفهوم که پیوندی عمیق با قدرت نرم دارد، امروز یکی از مهمترین نقاط توجه حکومتهاست. بسیاری از کشورها امروزه برند ملی منحصربهفرد خود را عامل اصلی قدرت ملیشان میدانند. در چنین شرایطی، کشورهای مختلف جهان به دنبال ایجاد برند ملی هستند که جایگاه آنها در روابط بینالملل را ارتقا بخشد.
روایتسازی یکی از ابزارهای کلیدی در دیپلماسی مدرن است
به گزارش ایسنا،«سید عباس عراقچی» در مقدمه کتاب حاضر نوشته است، روایتسازی یکی از ابزارهای کلیدی در دیپلماسی مدرن است. کشوری که بتواند داستان خود را به شکلی مستند و جذاب به جهان ارائه دهد، میتواند جایگاه خود را در افکار عمومی تقویت کند و رقبا را در موقعیت دفاعی قرار دهد. روایت موفق میتواند اقدامات یک کشور را مشروع جلوه دهد و همزمان رفتار دیگران را زیر سوال ببرد. این مسئله نقش مستقیمی در شکلدهی به ادراک عمومی و سیاستهای بینالمللی دارد.
وی ادامه داد: در دیپلماسی، تصویرسازی نقشی اساسی دارد. موفقیت در عرصه بینالمللی تنها به عملکرد عملی محدود نمیشود، بلکه به نحوه ارائه و تبیین آن اقدامات نیز بستگی دارد. اگر کشوری نتواند تصویر قوی و قابل قبولی از خود ارائه دهد، ممکن است در دیپلماسی شکست بخورد، حتی اگر در میدان عملیاتی موفق باشد. به عنوان مثال، برخی کشورهای غربی که در دهه های اخیر در کشورهای در حال توسعه مداخلات نظامی یا سیاسی انجام داده اند، اگرچه در عرصه فیزیکی و عملی موفق بوده اند اما نتوانسته اند افکار عمومی جهانی را اقناع نموده و مداخلات خود را به عنوان مداخلات مشروع جلوه دهند. از سوی دیگر، برخی کشورها با موفقیت توانسته اند تصویر خود در اذهان عمومی بین المللی را تغییر دهند. نمونه آن ژاپن است که توانست بعد از جنگ جهانی دوم تصویر خود از کشوری جنگ طلب را به کشوری صلح طلب تغییر دهد. نمونه دیگر، قطر است که با تمرکز بر دیپلماسی ورزشی و میزبانی مسابقات جام جهانی فوتبال سال ۲۰۲۲ جایگاه خود در سطح بین المللی را بهبود بخشید و در کنار آن از منافع اقتصادی چشمگیری نیز بهره مند شد.
برندسازی ملی میتواند به عنوان ابزاری راهبردی عمل کند
عراقچی نوشت: در جهان امروز که سیاست بینالملل با پیچیدگیها و تغییرات فراوانی همراه است، برندسازی ملی برای جمهوری اسلامی ایران اهمیت ویژهای دارد. ایران به طور مداوم با پروژههای بدنامسازی و تحریمهای ناعادلانه مواجه بوده است که هدف آنها تضعیف جایگاه کشور در افکار عمومی جهانی است. در این شرایط، برندسازی ملی میتواند به عنوان ابزاری راهبردی عمل کند که از طریق دیپلماسی عمومی و روایتسازی مؤثر، تصویر مثبت و واقعی از ایران به جهانیان ارائه شود. این رویکرد میتواند به مقابله با ایرانهراسی کمک کند و به تقویت جایگاه ایران در نظام بینالملل بیانجامد.
ایران هرگز مذاکره تحت فشار و تهدید را نمیپذیرد/ و باز هم 100 درصد فقط دروغ است و این در حالی است که ایران متأسفانه تحت فشار، تحریم و تهدید مذاکره می کند.
تحریمهای آمریکا "جنایت علیه بشریت" است ولی اما متأسفانه سران بی ادب آمریکا جنایتکار درک نمی کنند، نمی دانند، نمی فهمند و توجه نمی کنند.
و این در حالی است که مذاکرات آمریکا با ایران از سال 1392 تاکنو سازنده نبوده است.
بمباران شیمیایی شهر سردشت در سال 66 یک جنایت جنگی بزرگ علیه بشریت بود که دنیا باید تکان می خورد و پیگیری آن از سوی نهادهای بین المللی، حقوقی و سیاسی برای شکایت در مراجع داخلی و بین المللی علیه عاملان و حامیان این جنایت ضروری است
نکته بعدی اینکه در سال 66 با بمباران شیمیایی در یک شهر مواجه شدیم. بمباران شیمیایی در جنگ بود، یعنی آنهایی که متجاوز به کشور بودند، صدامیان، از سلاح شیمیایی استفاده میکردند. هم از خمپاره، گلوله توپ و هم از بمب، از همه اینها استفاده میکردند. در میدان جنگ خیلیها مصدوم میشدند، مصدوم شیمیایی و امروز هم تعداد زیادی هنوز بعد از سالها که جنگ تمام شده، همین امروز مجموعاً 69 هزار مصدوم شیمیایی جنگ داریم که یک تعدادی شهید شدند و بقیه هستند. آنها نشانگر این هستند که چه روزهای سختی را پشت سر گذراندیم و کار عظیم و بزرگی رزمندگان کردند، به ویژه آنهایی که مصدوم و مجروح و جانباز شدند و مخصوصاً شیمیاییها که زجر فوقالعادهای را مشاهده کردند و دیدند. اما اینکه یک شهر بمباران شیمیایی شود، چیز عجیبی بود که آمدند شهر سردشت را بمباران شیمیایی کردند. عدهای شهید شدند و مصدوم شدند و هنوز هم عدهای هستند از مصدومین آن زمان و چه جنایت بزرگی رخ داد. اصلاً دنیا میبایست تکان میخورد وقتی یک شهر بمباران شیمیایی شد. کمتر سابقه دارد. در میدان جنگ هم سابقه کمی دارد، جنایت جنگی است. این کار برخلاف همه مقررات بینالمللی است، اما مردم با این مسأله مواجه شدند و این مسأله را باید در دولت دنبال کنیم. تأکید کردم و باز هم تأکید میکنم که بخشهای سیاسی، حقوقی همه توان خودشان را باید بکار ببرند برای شکایات در مراجع بینالمللی، در مراجع قضایی خودمان علیه آنها، چه آنهایی که مواد شیمیایی را به عراق دادند و چه آنهایی که امکانات را به عراق دادند و چه آنهایی که از این جنایت و امکانات ضدبشری بر علیه مردم استفاده کردند. در واقع این تروریسم و این جنایت علیه بشریت را مردم ما در آن سالهای دهه 60 با همه سختیها تحمل کردند و گذراندند.
ایران هرگز مذاکره تحت فشار و تهدید را نمیپذیرد/ و باز هم 100 درصد فقط دروغ است و این در حالی است که ایران متأسفانه تحت فشار، تحریم و تهدید مذاکره می کند.
تحریمهای آمریکا "جنایت علیه بشریت" است ولی اما متأسفانه سران بی ادب آمریکا جنایتکار درک نمی کنند، نمی دانند، نمی فهمند و توجه نمی کنند.
و این در حالی است که مذاکرات آمریکا با ایران از سال 1392 تاکنو سازنده نبوده است.
کاخ سفید: ایران حق غنیسازی اورانیوم ندارد/ پس آمریکا هم حق صلاحیت مذاکره در مورد سلاح هسته ای را ندارد چون به خاطر که آمریکا جنایتکار خودش بمب اتمی در اختیار دارد.
مذاکره ایران ایران با آمریکا هم از همان ابتدا غلط و اشتباه بوده است و مقصر اصلی دولت حسن روحانی بوده است.
از نظر ایران موضوع غنی سازی قابل مذاکره نیست اینکه آمریکاییها بگویند به ایران اجازه غنیسازی نمیدهیم، غلط زیادی است / گمان نمیکنیم مذاکرات به نتیجه برسد و نمیدانیم چه خواهد شد
کاخ سفید: ایران حق غنیسازی اورانیوم ندارد/ پس آمریکا هم حق صلاحیت مذاکره در مورد سلاح هسته ای را ندارد چون به خاطر که آمریکا جنایتکار خودش بمب اتمی در اختیار دارد.
مذاکره ایران ایران با آمریکا هم از همان ابتدا غلط و اشتباه بوده است و مقصر اصلی دولت حسن روحانی بوده است.
ایران هرگز از غنیسازی اورانیوم کوتاه نخواهد آمد.
در مورد غنیسازی در داخل خاک ایران از کسی اجازه نمیگیریم
بر سر حق غنیسازی مذاکره نمیکنیم یکی از خطوط قرمز ما حق غنیسازی است و از حق مردم خود عقبنشینی نمیکنیم و اساساً مذاکره هم نمیکنیم.
سیاستهای اصلی ترامپ و جو بایدن یکی است و هم هر دو سگ دست نشانده رژیم صهیونیستی هستند.
ادامه مذاكره با آمريكا واقعا احمقانه و خيانت به مردم و خيانت به كشور است. بايد در مقابل اين ياوه گوئى ها اعلام داريد كه ايران پيش بسوى سلاح هسته اى ميرود .
توان ساخت سلاح هستهای را داریم، اما دستوری صادر نشده است
که تا امروز هیچ دستور رسمی برای ساخت سلاح هستهای صادر نشده است، اما در صورت تصمیمگیری، ایران قادر به انجام آن خواهد بود.
اگر روسیه و کشورهای غربی که هم گاز دارند و هم نفت، از انرژی هستهای بهره میبرند، چرا ایران نباید داشته باشد؟ کشورهای پیشرفته بخشی از برق خود را از نیروگاههای هستهای تأمین میکنند.
برخی کشورهای عربی جنایتکار بیش از 300 و 600 میلیارد دلار سلاح خریدند اما یک تیر به سمت اسرائیل شلیک نکردند.
لغو تحریم سوریه توسط ترامپ به تقویت داعش تحت حمایت آمریکا و ترکیه منجر میشود.