به گزارش اکونا پرس،

سفیر سودان با اشاره به اینکه شهر الفاشر در شمال دارفور شاهد یکی از فاجعه‌بارترین رویدادهای تاریخ معاصر سودان است، گفت نیروهای موسوم به پشتیبانی سریع (RSF) با محاصره کامل شهر و گرسنگی دادن عمدی به مردم، مقدمات قتل‌عام‌های سازمان‌یافته علیه غیرنظامیان را فراهم کرده‌اند. شماری از سازمان‌های حقوق بشری نیز در گزارش‌های تازه، عملکرد این گروه را مصداق «جنایت جنگی و نسل‌کشی» دانسته‌اند.

به گفته سفیر سودان، شواهد متقن و تصاویر ویدئویی متعددی از رفتار نیروهای شورشی وجود دارد که در اختیار نهادهای بین‌المللی قرار گرفته است. وی افزود دولت سودان مدارکی درباره پشتیبانی مالی و تسلیحاتی برخی دولت‌ها و بازیگران منطقه‌ای از این گروه جمع‌آوری کرده و پرونده‌هایی در محاکم بین‌المللی برای رسیدگی به این موارد گشوده شده است.

در همین حال، برخی رسانه‌های غربی از جمله وال‌استریت ژورنال و میدل‌ایست‌آی مدعی شدند که امارات متحده عربی از طریق شبکه‌ای از خطوط تأمین در کشورهای لیبی، چاد و اوگاندا تسلیحات و پهپاد در اختیار نیروهای واکنش سریع قرار داده است؛ ادعایی که مقامات ابوظبی آن را تکذیب کرده‌اند.

سفیر سودان تأکید کرد سکوت نهادهای بین‌المللی در قبال اجرای قطعنامه ۲۷۳۶ شورای امنیت (ژوئن ۲۰۲۴) که خواستار رفع محاصره الفاشر بود، به تداوم این جنایات کمک کرده است. او افزود: «جامعه جهانی باید از صدور بیانیه صرف فراتر رفته و با اقدام عملی، دسترسی بشردوستانه و محاکمه عاملان جنایات جنگی را تضمین کند.»

در واکنش به رویدادها، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز ششم آبان تخریب زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان در الفاشر را محکوم کرده و بر حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی سودان تأکید کرده بود.

صالح در پایان گفت ارتش سودان برای بازگرداندن ثبات، وحدت و آرامش به مناطق درگیر از تمام ابزارهای مشروع استفاده خواهد کرد. او از رسانه‌ها و وجدان‌های آزاد جهانی خواست صدای قربانیان باشند و اجازه ندهند نسل‌کشی در سکوت تداوم یابد.