به گزارش اکونا پرس،

این فیلم که برنده جایزه بزرگ جشنواره کن است، در بخش‌های «بهترین فیلم اروپایی»، «بهترین فیلمنامه»، «بهترین کارگردان»، و همچنین در دو بخش بازیگری با حضور استلان اسکارسگارد و رناته رینسوه نامزد دریافت جایزه شده است. موضوع فیلم درباره کارگردانی است که پس از سال‌ها تلاش می‌کند رابطه خود را با دو دخترش بازسازی کند.

جوایز فیلم اروپا به‌عنوان معادل «اسکار» در قاره سبز، تحت نظارت آکادمی فیلم اروپا (EFA) برگزار می‌شود. فهرست نامزدها امسال در جریان جشنواره فیلم اروپا در سویا اسپانیا اعلام شد و آیین اختتامیه این رویداد قرار است ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ (۲۸ دی) در شهر برلین برگزار شود.

در میان نامزدها، فیلم «سیرات» به کارگردانی اسپانیایی اولیور لاکس که در صحرای مراکش فیلم‌برداری شده، با چهار نامزدی در جایگاه دوم قرار دارد. همچنین فیلم آلمانی «صدای سقوط» ساخته ماشا شیلینسکی با سه نامزدی از جمله بهترین کارگردان، در میان مدعیان اصلی دیده می‌شود.

فیلم ایرانی «یک تصادف ساده» به کارگردانی جعفر پناهی که امسال برنده نخل طلای کن شد، نیز در سه بخش «کارگردانی»، «فیلم»، و «فیلمنامه‌نویسی» در کنار بزرگان سینمای اروپا قرار گرفته است؛ حضوری که بار دیگر توجه رسانه‌های اروپایی را به سینمای ایران جلب کرده است.

در بخش مستند، آثار «بعدازظهرهای تنهایی»، «فیلم مرگ!» و «با حسن در غزه» از جمله رقبای جدی هستند. در شاخه انیمیشن نیز عناوینی چون «آرکو»، «سگ خدا»، و «قصه‌های باغ جادویی» رقابت تنگاتنگی دارند. جایزه دیسکاوری یا فیپرشی امسال بین شش اثر از فیلمسازان جوان از جمله «دختران دردسرساز» و «سونا» تقسیم می‌شود.

فیلم «ارزش عاطفی» که از منتقدان اروپایی نمره‌های بالایی دریافت کرده، در آذرماه در سینماهای بریتانیا و کشورهای اروپایی اکران خواهد شد.

در دوره گذشته جوایز فیلم اروپا که در لوگانو سوئیس برگزار شد، فیلم موزیکال «امیلیا پرز» ساخته ژاک اودیار چهار جایزه از پنج جایزه اصلی را به‌دست آورد و اکنون انتظار می‌رود رقابت امسال میان نروژ، اسپانیا و ایران یکی از نزدیک‌ترین رقابت‌های یک دهه اخیر باشد.