به گزارش اکونا پرس،

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به نقل از «ایرنا»، محمد خوانساری رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان  اینکه فناوری اطلاعات و ارتباطات فراگیر شده و تاثیر آن در زندگی مردم ملموس است اظهار کرد: لازمه‌ بهره‌برداری از فناوری در نظر گرفتن اثرات اجتماعی آن است که در دولت دوازدهم موضوع فرهنگ و فضای مجازی به شکل جدی مورد توجه وزیر ارتباطات قرار گرفته است.

وی با اشاره به  راه اندازی گروه فرهنگ در فضای مجازی تصریح کرد: در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اینکه ابعاد مختلف فرهنگی و اجتماعی تاثیرات فناوری را مورد مطالعه قرار دهیم راه اندازی گروهی پژوهشی، تحت عنوان فرهنگ در فضای مجازی را در دستور کار قرار دادیم. در حوزه‌ کودک ما طبق قوانین حقوقی و شرعی مکلف به حفاظت از آنها هستیم و فعالیت خود را با تمهیدات وزیر ارتباطات  و فناوری اطلاعات آغاز کردیم.

به نقل از ایرنا ، خوانساری با اشاره به تدوین سند برنامه‌ اقدام وزارت ارتباطات در توسعه‌ فضای مجازی کودک و نوجوان تصریح کرد: این سند در اختیار عموم قرار گرفته و بازخورد آن اخذ شده است. علاوه بر آن برنامه‌ اقدام 72 گانه‌ای را برای توسعه خدمات در این فضا ارائه شده که در آن تکالیف دستگاه‌های وزارت‌خانه‌ها را به ‌صورت شفاف مشخص و اقدامات آنها اولویت‌بندی شده است.

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: شرکت‌هایی که در حوزه فضای مجازی کودک به تولید محتوا، نرم‌افزار و سخت‌افزار مشغول هستند، شناسایی و گفت‌وگوهایی با آنها آغاز شد.

وی با بیان اینکه حفاظت از کودکان در فضای مجازی موضوع مهمی در عرصه بین المللی  محسوب می شود افزود: دولت‌ها با تدوین برنامه‌هایی در این زمینه، سعی دارند علاوه ‌بر بهره‌برداری بیشتر از فضای مجازی برای آموزش و تعامل با شهروندان، فضایی ایمن و مطمئن به ‌ویژه برای کودکان فراهم کنند.

خوانساری بیان کرد: با بررسی برنامه‌های کشورهای مختلف در حوزه اینترنت کودک مشخص شد که امارات و کویت در زمینه حفاظت از کودکان در فضای مجازی توفیقی نداشته‌اند اما در این میان ما از کشورهایی مانند انگلیس درخواست کمک کردیم. با توجه به موفقیتی که در ژنو داشتیم می‌توانیم در منطقه جایگاه خود را توسعه دهیم و بخش خصوصی نیز می تواند خدمات و تولیدات خود را در بازارهای منطقه و جهان عرضه کند.

وی با بیان اینکه کودکان زبانی مشترک دارند و دولت‌ها نیز نگاهی یکسان به آنها دارند افزود: اگر ما به توسعه خدمات فضای مجازی کودکان کمک کنیم، در آینده محصولاتی برای عرضه در بازار جهانی داریم  و بر اعتبار بین‌المللی خود نیز می افزاییم.

خوانساری ادامه داد: در حال حاضر وظیفه‌ ما تدوین سند و پژوهش‌ در توسعه‌ ایمن این فضا برای کودکان است. اما  در عمل انتظار داریم، مدارس به‌ ویژه در مناطق محروم و بدون معلم به آخرین نسل از اینترنت، برای برگزاری کلاس‌های آنلاین متصل شوند و‌ سیم‌ کارت‌های ویژه‌  افراد زیر 18سال توسعه یابد، توسعه‌ نرم‌افزارهای کنترل کننده برای والدین و توسعه‌ سخت‌افزارهایی مانند تبلت ویژه‌ کودکان برای خانواده‌هایی است که دانش کافی برای احاطه بر فضای مجازی کودکان ندارند.

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: فضای مجازی برای کودکان باید در مسیری قرار گیرد که عوارض آن به حداقل برسد که در این زمان مردم و سایر نهادها از آن بیشتر استقبال می‌کنند و سرمایه‌گذارها با اطمینان وارد این حوزه می‌شوند و این موضوع موجب توسعه، بهبود و به ‌روز بودن و پویایی آن است.