به گزارش اکونا پرس،

به نقل ازاداره ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اراک، متن نطق پیش از دستور دکتر کاوه فلک افلاکی، رییس کمیسیون نظارت و پیگیری شورای اسلامی شهر که در جلسه صحن علنى این شورا مورخ ٢٢ دى ماه ۹۹ مورد قرائت قرار گرفت، به شرح زیر است:

✔️ بسْم الله الرحمن الرحیم

با عرض تسلیت ایام سوگوارى فاطمیه و شهادت امیرکبیر و ضمن عرض تبریک به شهروندان اراکى و مسئولین بهداشت و درمان استان به جهت تبدیل وضعیت اراک از قرمز به رنگ آبى، بیمارى کرونا مشکلات زیادی ایجاد نموده که یکی از مهم ترین آنها غافل شدن از سایر معضلات زیست محیطى و در راس آن الودگى هوا می باشد، این در حالیست که آلودگى هوا سرعت انتشار و میزان مرگ و میر ویروس کرونا را افزایش مى دهد.

هرساله با آغاز فصل پاییز و سرد شدن تدریجى هوا، با افزایش غلظت ذرات معلق در شهرهاى مختلف کشور و به ویژه شهرهای صنعتى مواجه هستیم، آلودگى هواى اراک متفاوت با سایر شهرها است. آلودگى هواى اکثر شهرها بر اثر حمل ونقل است، اما اصلى ترین علت در اراک آلایندگى صنعتى است که همواره به سلامتى شهروندان خسارت و صدمات جبران ناپذیرى وارد نموده است که اخیراً با وجود اینکه که هیئت دولت در مورد عدم استفاده از مازوت در صنایع و نیروگاه ها قول داده بود، اما شاهد این عامل آلاینده در هواى اراک هستیم.

گازهاى حاصل از سوخت مازوت در غلظت پایین باعث درد در قفسه سینه، قرمزی چشم و مشکلات تنفسى و قلبى می گردد و در غلظت هاى بالا خطر بیمارى آسم و حملات قلبى و تنفسى را افزایش مى دهد که متاسفانه بر اساس قوانین کشور، شوراهاى شهر هیچ اختیارى در ارتباط با استفاده از سوخت مازوت بجز تذکر دادن به مسئولین و نمایندگان مجلس شوراى اسلامى ندارند که در اینجا مصرانه از مسئولین محترم خواستار جلوگیرى از مصرف مازوت کارخانجات و نیروگاه هاى نزدیک به اراک هستم.

منابع اصلى آلودگى شهر اراک کارخانجاتى مثل آلومینیوم سازی و نیروگاه شازند می باشد

و با وجودی که براى صنایع تکلیف جابجایى وجود دارد، اما جابجایى کارخانه آندسازى آلومینیوم هنوز صورت نگرفته است.

در ماه هاى اخیر با وجودی که شاهد افزایش روزهاى ناسالم در اراک بوده ایم، اما جلسات اضطرار به علت توجه بیشتر مسئولین به بیمارى کرونا صورت نگرفته است، از موارد مهم دیگر که در آلودگى هواى شهر اراک دخیل هستند ،عدم انتقال صنوف مزاحم به شهرک خودرو با وجود هزینه چندین میلیاردى براى این شهرک مى باشد، همچنین در خصوص پالایشگاه امام خمینی شازند که مسئولین آن باید نسبت به آلایندگى این پالایشگاه، مسئولانه تر برخورد نمایند‌.

بحث حمل ونقل شهرى و مطالعات مترو اراک که جزو مصوبات هیئت وزیران بوده، اما اجرا نگردیده ،باید پیگیرى و مورد بازنگرى قرار گیرد.

همچنین با گازسوز کردن اتوبوس ها و بهبود وضعیت ناوگان تاکسیرانى و ایجاد خطوط حمل و نقل عمومى بى آر تى و کاهش متوسط عمر بالاى دستگاه هاى حمل و نقل عمومى شهر اراک از ١٠ سال به ٥ سال ؛می توان به میزان قابل توجه اى آلودگى هواى شهر اراک را کاهش داد وانجام آن کاملا دست یافتنی می باشد.

موضوع آخر که باید عرض کنم بنابر اعلام نظر ریاست محترم سازمان برنامه و بودجه استان مرکزى با وجود گذشت ١٠سال از تصویب طرح جامع کاهش آلودگى هواى شهر اراک، ٧٨ درصد از اعتبارات این طرح به اراک اختصاص نیافته است که در اینجا از مسئولین ارشد استان و نمایندگان محترم اراک در مجلس شوراى اسلامى خواستار پیگیرى اخذ این اعتبارات هستم.

به امید هواى سالم و آسمان آبى تر اراک و آرزوى سلامتى شما عزیزان و همه شهروندان اراکى.