به گزارش اکونا پرس،

علی قاسم زاده شهردار اصفهان، در جلسه ای با حضور نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل متحد برای پیوستن اصفهان به شبکه جهانی شهرهای دوستدار سالمند اظهار کرد: سالمند در فرهنگ ما ریشه عمیق دارد و مردم ایران برای سالمندان احترام زیادی قائل اند.

وی ادامه داد: بزرگترین حامی سالمندان از نظر عاطفی و اجتماعی خانواده است و هر زمان نهاد خانواده ضعیف شود، موقعیت سالمند نیز در معرض خطر قرار می گیرد. 

شهردار اصفهان بیان کرد: نگاه به آینده، تکریم سالمند مساوی با تبلیغ ازدواج و فرزندآوری است و مسئله سالمندان برای ما به اندازه ای مهم است که تمایل داریم اصفهان شهر الگوی احترام به سالمند شناخته شود.

وی با بیان اینکه در محلات شهر اصفهان پارک هایی وجود دارد که پاتوق روزانه سالمندان است، گفت: کنار پارک های عمومی پارک های ویژه سالمندان همچون باغ تجربه در شهر اصفهان در اختیار سالمندان قرار دارد که باید برای این قشر برنامه ریزی کند.

قاسم زاده با بیان اینکه تمرکز ما در این دوره مدیریت شهری بر محله محوری است و قرار است با نگاه مبتنی بر توسعه پایدار سطح زندگی در محلات را ارتقا دهیم، افزود: چون مقیاس محلات کوچک است، نوع نگاه همه جانبه خواهد بود. در این راستا مناسب سازی محلات برای سالمندان در دستور کار است و در یک دوره چهار ساله همه محلات شهر اصفهان در معرض بازآفرینی قرار خواهد گرفت.

وی بیان کرد: امیدواریم بتوانیم در این فرآیند تجارب خود را به اشتراک گذاشته و اگر در این زمینه تجربه ای در توسعه پایدار از سوی صندوق ملل متحد برای ما وجود دارد، تمایل داریم از آن بهره ببریم.

شهردار اصفهان با تاکید بر اینکه توسعه در محلات با مشارکت مردم محقق خواهد شد، گفت: بخشی از شبکه اجتماعی که از سوی شهرداری در محلات شکل گرفته است می تواند به سالمندان هم اختصاص یابد و از تجربه آنها برای توسعه محلات استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه اگر این نوع نگاه ملی و منطقه ای تلقی شود، سرعت کار افزایش خواهد یافت، اظهار کرد: خوشحال می شوم در سفر بعدی هیئت صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، از محلات شهر اصفهان هم بازدید کنیم و از حمایت های همه جانبه این صندوق برخوردار باشیم.

قاسم زاده بیان کرد: در شهرداری اصفهان دیپلماسی عمومی جدی گرفته می شود و سعی داریم از فرصت برای ارتباط بین انجمن های مردم نهاد برای گسترش و تسهیل روابط استفاده کنیم.

همه توان صندوق جمعیت برای تحقق شهر دوستدار سالمند در اصفهان

در ادامه این نشست، ساتیا دورایسومی، نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در ایران با بیان اینکه به خاطر اقداماتی که در راستای شهر دوستدار سالمند در اصفهان انجام شده است، تحت تاثیر قرار گرفتم، اظهار کرد: اینکه پشت این ایده ها، فکر وجود دارد نشان دهنده جدیت در کار است. 

وی ادامه داد: آمارها نشان می دهد که جمعیت ایران رو به پیری می رود و تا سال 2050 حدود 30 درصد از جمعیت این کشور را سالمندان تشکیل می دهند اما سالمندان باری روی دوش جامعه نیستند و به عنوان بازیگران فعال می توان از آنها در سطح کشور استفاده کرد.

نماینده صندوق جمعیت ملل متحد در ایران با بیان اینکه در کشور ایران امید به زندگی از طریق سرمایه گذاری در حوزه زیرساختی، خدماتی و بهداشتی می تواند ارتقا یابد، گفت: ابتکار اصفهان برای تمرکز بر نقاط قوت خود در این زمینه به خصوص در حوزه گردشگری سالمند قابل تقدیر است.

وی افزود: اصفهان در موضوع گردشگری سالمند به عنوان یک شهر گردشگر پذیر می تواند الگوی سایر شهرهای ایران و منطقه شود.

دورایسومی بیان کرد: ما در صندوق جمعیت سازمان ملل متحد آمادگی داریم همه توان و امکانات خود را در اختیار اصفهان بگذاریم تا رویای شهر دوستدار سالمند در این شهر محقق شود.

وی تاکید کرد: تکریم سالمندان بسیار مهم و کلیدی است و این موضوع به فرهنگ ما بازمی گردد چراکه جامعه در قبال توجه به سالمندان مسئولیت دارد.

زیرساخت های ناکافی برای مدیریت سالمندی

حسام الدین علامه، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان سازمان بهزیستی کشور هم در این نشست با بیان اینکه جمعیت سالمندی کنونی ایران 8 میلیون نفر است و به ازای هر 450 نفر فقط یک تخت سالمندی وجود دارد، اظهار کرد: با توجه به این وضعیت ضروری است که امکانات مراقبت از سالمندان در کشور افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد: اصفهان شهری توریستی و پایتخت تمدنی ایران است، اگر شهر دوستدار سالمند در آن محقق شود، می توان با پروپوزالی که در برنامه های 10 ساله اولویت بندی شده است سطح زندگی سالمندان در این شهر را ارتقا داد.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان افزود: اصفهان را می توان به عنوان پایلوت برای این طرح انتخاب کنیم چراکه با زیرساخت های کنونی نمی توان بحران وحشتناک سالمندی را مدیریت کرد.

اصفهان- محسن راعی