به گزارش اکونا پرس،

نشست خبری و آیین رونمایی از سامانه جامع املاک و مستغلات صندوق بازنشستگی کشوری روز یکشنبه با حضور دکتر حجت‌الله میرزایی مدیرعامل این صندوق برگزار شد؛ نشستی که در آن هم مسائل کلان مدیریتی صندوق مطرح شد و هم از تازه‌ترین اقدامات برای افزایش شفافیت و بهبود خدمت‌رسانی به بازنشستگان رونمایی گردید.

میرزایی سامانه جامع املاک و مستغلات را یکی از مهم‌ترین اقدامات مدیریتی صندوق در سال‌های اخیر دانست و تاکید کرد:«هدف این سامانه، ایجاد نظم و شفافیت در مدیریت املاک صندوق است و با پیش‌بینی ۲۱۴ فیلد اطلاعاتی برای هر ملک، تمامی دارایی‌های غیرمنقول صندوق و شرکت‌های تابعه به صورت جامع رصد و مدیریت می‌شود.»

وی افزود:این سامانه که کامل‌ترین سامانه هوشمند املاک بین صندوق‌ها و سازمان‌های مشابه است، به حفظ و صیانت از دارایی‌های بین‌نسلی نزدیک به یک‌قرن فعالیت بیمه‌ای کمک می‌کند و پایه‌ای برای اقدامات اقتصادی و مولدسازی املاک خواهد بود.

مدیرعامل صندوق با بیان اینکه تاکنون اطلاعات بیش از ۲۰۵۰ واحد ملکی در سامانه ثبت شده گفت:«تمامی املاک با شناسنامه فیزیکی، جغرافیایی، حقوقی و فنی تعریف شده‌اند و حتی وضعیت فنی و پرونده حقوقی آن‌ها نیز پیگیری می‌شود. تنها سه ملک صندوق هم‌اکنون در تصرف غیر هستند که برای دو مورد حکم تخلیه اخذ شده و مورد سوم در مرحله نهایی صدور رأی قرار دارد.»

میرزایی در این نشست خبر خوشی نیز برای معلمان بازنشسته اعلام کرد و گفت:«مطالبات معوق حدود ۶۰ هزار معلم بازنشسته که رقم آن به ۱۰ هزار میلیارد تومان (۱۰ همت) می‌رسد، طبق برنامه باید در دو قسط پرداخت می‌شد. قسط اول در خرداد پرداخت شد و قسط دوم که به دلیل شرایط بودجه‌ای به تعویق افتاد، تا پایان مردادماه تسویه خواهد شد.»

وی در پاسخ به خبرنگاران درباره سایر خدمات مالی صندوق تصریح کرد:وام ضروری بازنشستگان امسال به ۵۰ میلیون تومان رسیده و از میان ۸۵۰ هزار ثبت‌نامی، ۳۰۰ هزار نفر منتخب شده‌اند و پرداخت وام به‌تدریج انجام می‌شود. وام ازدواج فرزندان بازنشستگان نیز از ۳۰ به ۵۰ میلیون تومان افزایش یافته و پرداخت آن برای همه ثبت‌نام کنندگان دارای شرایط ادامه خواهد یافت.

طبق اعلام مدیرعامل صندوق،تعداد بازنشستگان تحت پوشش صندوق امسال به حدود یک میلیون و ۸۵۰ هزار نفر رسیده که در سال ۱۴۰۳، این رقم ۱/۷۷۰ میلیون نفر بوده است. اما نکته نگران‌کننده، کاهش چشمگیر تعداد بیمه‌پردازان جدید طی ۱۵ سال اخیر است؛ به طوری که به اذعان میرزایی، «از ۱۵ سال پیش تا کنون تقریباً بیمه‌پرداز جدیدی به صندوق اضافه نشده، به جز موارد معدود و خاص.»

این روند باعث کاهش شاخص پشتیبانی صندوق به حدود ۰.۴۶ درصد شده که زنگ خطری جدی برای پایداری منابع این صندوق محسوب می‌شود.

وی افزود: حدود ۵ تا ۷ درصد بازنشستگان صندوق، در سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۴ مشمول بازنشستگی پیش از موعد شدند که این مسیر هم اکنون متوقف شده است.

در بخش دیگری از نشست،‌ میرزایی شایعه استعفای خود را در فضای مجازی تکذیب کرد و گفت:«اگر این شایعات باعث شادی برخی می‌شود، اشکالی ندارد اما تعامل ما با مجلس، دولت و وزارت رفاه در بالاترین سطح ممکن است و هر زمان سیاست‌گذار تصمیم بگیرد، تابع خواهم بود.»

میرزایی با تأکید بر اینکه حفظ و مولدسازی املاک بزرگ‌ترین پشتوانه مالی صندوق‌های بازنشستگی در جهان است، یادآور شد: در شرایط تورمی کشور، این اموال نقش تعیین‌کننده در تأمین پایدار تعهدات بین‌نسلی دارند.

خبرنگار - مهناز برخورداری