به نقل از ایسنا، امروز (شنبه) سازمان برنامه و بودجه میزبان مسئولانی از حوزه فرهنگ بود. در کنار نوبخت -رئیس سازمان برنامه و بودجه-، صالحی امیری -وزیر فرهنگ و ارشاد- و شهیدزاده -رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی- نیز در این مراسم حضور داشتند و تفاهم نامه‌ای در حوزه فرهنگ و هنر منعقد شد.

طبق این تفاهم قرار است تا با تامین ۲۰۰۰ میلیارد تومان از محل تسهیلات بانکی و صندوق توسعه ملی در سه بخش رسانه و تولید محتوای دیجیتال، فرهنگ و هنر، سرمایه‌گذاری و ضمن توسعه در این حوزه به تولید اشتغال بینجامد.

این در حالی است که از منابع پیش بینی شده حدود۱۶۰۰ میلیارد تومان از تسهیلات بانکی در شهر ها و ۴۰۰۰ میلیارد تومان در بخش روستایی و عشایری تامین می‌شود.

قرار بر این شد تا سود تسهیلات بانکی در شهرها با کمک یارانه‌ای دولت پرداخت شود به طوری که از سود ۱۸ درصد رایج شبکه بانکی با دو درصد کمتر در اختیار این بخش قرار گیرد و دو درصد مانده با کمک ۸۲ میلیاردتومانی سازمان برنامه و بودجه تامین شود.

همچنین سود تسهیلات پرداختی در بخش عشایر و روستایی ۶ درصد خواهد بود. در مجموع پیش‌بینی بر این است که با این تفاهم حدود ۲۰ هزار شغل در بخش فرهنگ و هنر ایجاد شود.

اما رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به برنامه‌های دولت برای ایجاد اشتغال گفت که در سال آینده که دوران استثنایی به دلیل تحریم‌هاست باز هم بحث تولید و اشتغال را مدنظر قرار دادیم و امیدواریم بتوانیم روند ایجاد شغل را استمرار دهیم.

نوبخت گفت: با توجه به نظری که در مورد اصلاح لایحه بودجه سال آینده وجود داشت، این اصلاحات انجام شد تا در نتیجه آن بودجه در برابر تحریم مقاوم‌تر شود.

همچنین در این مراسم شهیدزاده-رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی- گفت که با این تفاهم‌نامه صندوق نیز در حوزه‌ای وارد می‌شود که اگر فرهنگ درست توسعه پیدا کند سایر بخش‌ها نیز تغییر مثبت خواهد داشت، چرا که ریشه بسیاری از مسایل به فرهنگ بر می‌گردد.

وی یادآور شد:صندوق با پیشنهاد دولت و نظر رهبری حدود ۱.۵ میلیارد دلار را برای ایجاد اشتغال در روستاها پیش بینی کرده است که امیدواریم موجب توسعه شود.

اما وزیر فرهنگ و ارشاد نیز  گفت که از گذشته بخش عمده‌ای از تولید ملی ما از همین عرصه فرهنگ و هنر بر می‌خواست و امروز هم نگاه‌هایی که در این‌حوزه وجود دارد معطوف به همین زاویه اقتصادی‌ است و همه می‌دانند که می‌توان به فرهنگ و هنر به عنوان اقتصاد مولد نگاه کرد که می‌تواند سرمایه ملی را افزایش دهد.

صالحی با اشاره به اینکه امسال برای اولین بار این شرایط به وجود آمد تا در بودجه بیشتر به فرصت‌های شغلی در عرصه فرهنگ و هنر پرداخته شود گفت: ایجاد چند هزارشغل در این تفاهم نامه بین وزارت فرهنگ و ارشاد  و سازمان برنامه و بودجه مدنظر قرار گرفته و از سویی دیگر در حال حاضر برنامه‌های خوبی در وزارت فرهنگ و هنر ارشاد اسلامی در جهت پویایی اقتصاد فرهنگ و هنر مورد توجه قرار گرفته است.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد تا برای سال ۱۳۹۸ با مجالی که در این‌تفاهم‌نامه ایجاد شده است، فرصت‌های بیشتری برای اقتصاد فرهنگی ایجاد شود.