به گزارش اکونا پرس،

به نقل از روابط عمومی، مهدی علی مددی معاون وزیر در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت و هیات همراه در دومین روز بازدید خود با حضور در منطقه عملیاتی تنگ بیجار شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب با نمایندگان کارکنان پیمانکاری، قراردادی مدت موقت، رسمی و همچنین رانندگان و مالکان خودروهای استیجاری دیدار و گفت و گو نمودند.

علی مددی، در ابتدای این دیدار با تقدیر از اقدامات انجام شده در شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب گفت: تولید در مناطق عملیاتی شرکت‌های نفتی مشکلات و چالش‌های زیادی دارد و نیازمند توجه ویژه به منابع انسانی به منظور بهره‌وری بیشتر این نیروها است.

در ادامه این دیدار نمایندگان کارکنان، مسائل و چالش های خود را در خصوص طبقه بندی مشاغل، سامانه ساپنا و مشکلات کارکنان در این زمینه، حقوق و دستمزد، جابجایی در واحد‌های مختلف و... مطرح نمودند و مدیران و روسای شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب در راستای مسائل عنوان شده، نکاتی را مطرح نمودند و موارد دیگری که مرتبط با سیاست های کلان حوزه منابع انسانی می باشد توسط مدیران وزارت نفت توضیحات لازم ارائه گردید.

معاون وزیر نفت در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت بر عزم وزارت متبوع خود در حل مشکلات حوزه منابع انسانی تاکید کرد و گفت: نیروهای پیمانکاری به عنوان بخش مهم و حرفه‌ای این صنعت معظم همچون سایر کارکنان پرتلاش این صنعت مورد توجه ویژه مقام عالی وزارت بوده و ساماندهی و طبقه بندی مشاغل اکثر قریب به اتفاق ایشان، نهایتا طی چند ماه آتی انجام شده و پرداخت کامل حقوق و مزایای در دستور کار قرار دارد.

وی، در خصوص اجرای بند (د) تبصره 20 قانون بودجه سال 1400 و تبدیل وضعیت مشمولین بر اساس بخشنامه ابلاغی نیز اضافه کرد: ۲۳ هزار و ۵۰۰ نفر متقاضی برخورداری از این قانون بودند و بر اساس بررسی‌های به‌عمل آمده تعداد ۱۶ هزار و ۶۲۶ نفر شرایط لازم برای تبدیل وضعیت را داشته اند، که حسب موافقت مقام عالی وزارت نفت، تشریفات استخدامی آن در حال انجام است.

علی مددی، با بیان اینکه ماهیت مشاغل پیمانکاری مهارت محور است، نه تحصیلات محور اظهار داشت: طرح طبقه بندی مشاغل این کارکنان نیز بر این اساس انجام گرفته است.

وی اضافه کرد، علاوه بر متخصصین داخلی نفت، مشاورین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این خصوص مشارکت نموده و بر این اساس طبقه بندی مشاغل انجام گرفته است.

در ادامه، نمایندگان نیروهای پیمانکاری مسائل دیگری نظیر بهره‌مندی از فوق العاده مناطق جنگی، بهره‌مندی از بسته‌های معیشتی، بیمه تکمیلی و ... نکاتی مطرح نمودند و توضیحات لازم در این خصوص نیز ارائه شد.

در ادامه این دیدار نمایندگان نیروهای قرارداد مدت موقت نیز مسائل و مشکلات خود نظیر تخصیص سمت‌ها بر پایه تخصص و تجربه، برگزاری آموزش‌های تخصصی مشاغل، دغدغه های کارکنان در حوزه تعیین حقوق و بررسی سوابق بر اساس آیین نامه جدید ساماندهی نیروهای قراردادی، مر ماموریت، استفاده از خدمات رفاهی، بیمه های تکمیلی و چالش های به‌کارگیری نیروهای قراردادی مشمول تبدیل وضعیت ایثارگری مطرح شد و مدیران و روسای حاضر در جلسه نیز توضیحات لازم در این خصوص را ارائه  دادند.

مهدی علی مددی، در خصوص حقوق و مزایای نیروهای قرارداد مدت موقت اظهار داشت: حقوق این نیروها چندین بار در طول سالیان اخیر مورد بازنگری قرار گرفته و باید در چارچوب قانونی مورد توجه قرار گیرد و قطعا با نگاه مثبت نیز این امر انجام گرفته، به طوریکه در خصوص بررسی مدارک تحصیلی این گروه از کارکنان نیز همین نگاه حاکم بوده و همه مدارک مرتبط مورد پذیرش واقع شده است.

معاون وزیر نفت، با تاکید بر این نکته که رویکرد دولت سیزدهم و وزارت نفت تفاوتی بین کارکنان با وضعیت استخدامی مختلف قائل نیست، گفت: در مورد آموزش نیز برنامه ریزی مدونی صورت پذیرفته و ان‌شاءلله به زودی ابلاغ خواهد شد و در خصوص سایر مسائل مطرح شده نظیر امکانات رفاهی، مسکن و... تصمیمات خوبی اتخاذ شده و با نهایی شدن آنها، ابلاغ خواهد شد.

این مسئول بلند پایه وزارت نفت در خصوص نیروهای قراردادی مشمول تبدیل وضعیت شرایط ایثارگری گفت: در این رابطه نیز تبدیل وضعیت بر اساس مقررات اداری- استخدامی صنعت نفت انجام خواهد گرفت، به گونه‌ای که هم سابقه این نیروها و هم مدارک آنها لحاظ گردد.

ایشان در مورد آموزش نیروهای قرارداد مدت موقت گفت: از سال 1397 مقررات آموزشی مورد بازبینی قرار گرفته و کارکنان قراردادی نیز می‌توانند بر اساس نیاز سنجی مرتبط با مشاغل تحت تصدی خود از آموزش‌های لازم برخوردار گردند و در این زمینه اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته است؛ تا جایی که وزارت نفت در حال تهیه نظام نامه آموزشی برای نیروهای پیمانکاری است.

در ادامه این دیدار، مسائل و چالش‌های نیروهای رسمی نظیر لزوم بازنگری ساختار سازمانی، ترفیعات و شایستگی ها، هم رتبه شدن فرد با سمت سازمانی تحت تصدی، مسائل موجود در خصوص کاریابی و انتقال پرسنل رسمی، مسائل و مشکلات بهداشت و درمان صنعت نفت و تعرفه‌های درمانی مطرح و پاسخ ها دریافت شد.

مهندس علی رضایی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از چالش های ساختاری موجود در این شرکت اظهار امیدواری نمود با همراهی و همکاری مدیران مجموعه وزارت نفت در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی این مسائل مرتفع و زمینه شکوفایی هر چه بیشتر صنعت نفت فراهم گردد.