به گزارش اکونا پرس،

به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران ، مهندس مهدی حیدری در رابطه با نقش کتاب درسیر تطور فرهنگ جوامع بشری اظهار داشت : انسان برای تعالی نیازهای فکری و روحانی خود نیازمند آن است که روح و جان خود را سرشار از دانش و بینش سازد . دانش که از جهان بی منتهای کتاب به انسان ارزانی می شود و در رهگذر و پالایش دانسته ها ، افق فکری خود را وسیع ساخته و بینش و بصیرت صحیح زیستن را کسب می کند و تنها به انباشتن و تلنبار دانسته ها بسنده نکرده و افق جان خود را با خردمندی دمساز ساخته تا به بهجت و آرامش درونی برسد که بینش نیز ملهم از اندیشه های دینی ، عرفانی و خرد جاودانه الهی است که با سلوک روحی و معنوی بدست می آید.

وی افزود : کتاب، گنجینه با ارزشی است که دانش و تمدن بشری را در خود دارد و سیر تحول و تطور و شکل گیری جوامع بشری را بر ما نمایان می سازد. با حضور ، وجود و جایگاه ویژه کتاب می توان به شکوفایی اندیشه و خلاقیت دست یافت و به ارتقاء جامعه امیدوار بود.

بر اساس این گزارش مهندس حیدری غفلت از مطالعه و کتابخوانی را آفت مهمی برای ساختار فرهنگی یک جامعه برشمرد و اظهار داشت : غفلت از مطالعه و کتابخوانی باعث رخوت و رکود فرهنگ و باعث فرتوتی تمدنی جوامع انسانی می شود. در این راستا روز کتاب و کتابخوانی فرصتی بسیار مهم برای یادآوری و ارج نهادن به کتاب به عنوان عامل تعالی جان آدمی است.

مدیر عامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به شمارگان پایین کتاب اشاره کرد و افزود : شمارگان پایین و کاهش مقبولیت کتاب ، زنگ خطری برای تصمیم گیران وتصمیم سازان فرهنگی در کنار نهادهای مختلف از جمله خانواده، مدرسه ها و نظام آموزشی، رسانه های گروهی ، ناشران و روابط عمومی ها است که به این مقوله توجه جدی داشته باشند و برای رفع موانع و ایجاد بستر لازم به منظور گسترش فرهنگ مطالعه و عبور از این بحران فرهنگی راهکار ارائه نمایند.