به گزارش اکونا پرس،

محمد شیخ حسینی مدیر عامل بانک توسعه تعاون طی ارتباط ویدئو کنفرانسی با استان‌ها اظهار داشت: صدور اعتبار اسنادی طی دوره اخیر در شبکه بانکی مورد توجه قرار گرفته است، با توجه به کنترل ترازنامه ای بانکها، برخی بانک‌ها به رغم برخورداری از نقدینگی به دلیل محدودیت در پرداخت تسهیلات نتوانسته اند برخی تقاضاها برای تسهیلات را پاسخگو باشند، از این رو به استفاده از (( اعتبار اسنادی)) روی آورده اند.
وی افزود: بانک توسعه تعاون طی سال جاری به میزان ۲۰ همت در سرویس اعتبار اسنادی عملکرد داشته است، حدود ۱۸ همت از سوی متقاضیان پرداخت شده است.
شیخ حسینی تاکید کرد: با بررسی عملکرد استان‌ها چنانچه اعتبار اسنادی به منظور تامین مالی واحدهای تولیدی بکار گرفته شده باشد در واقع به تقویت کارنامه توسعه ای بانک کمک نموده است.
وی توضیح داد: آگاه باشیم که اعتبار اسنادی نیز در شاخص npl اثرگذار است، در حالی که بانک توسعه تعاون با مدیریت شاخص npl در حد چهار درصد به عنوان یکی از بهترین ها در شبکه بانکی مطرح است، اهتمام داشته باشیم در اعتبار اسنادی نیز npl در پایین ترین سطح باشد.
این مقام بانکی خاطر نشان کرد: استانهای هرمزگان، سمنان، اصفهان، یزد، آذربایجان غربی تلاش کنند تا وضعیت npl را در ال سی بهبود دهند و مشتری را به تسریع پرداخت در مهلت دو ماهه ترغیب کنند تا بانک در مدیریت npl کماکان موفق ترین در شبکه بانکی باشد.
شیخ حسینی تصریح کرد: همکاران دقت داشته باشند استفاده غیر صحیح از اعتبار اسنادی می تواند بانک را درگیر ریسک نقدینگی کند، به ویژه در رابطه با ال سی دیداری ریسک بیشتر است، دقت کنیم برخی شرکت های بازرگانی که نقش موثری در تولید ندارند از ابزار ال سی استفاده ناصحیح نداشته باشند بی جهت نقدینگی بانک را درگیر نکنند و در خصوص صدور ال سی به شرکت های بازرگانی در سیاست های اعتباری سال آینده تدابیری اتخاذ می شود. اعتبار سنجی و اهلیت مدیران شرکت ها برای کاهش ریسک های مترتب بر ال سی حائز اهمیت است.کل کارمزد بانک در ال سی ۱۰۰ میلیارد تومان بوده است و هدف بانک از سرویس ال سی حمایت از تولید بوده است.
شیخ حسینی گفت: استان تهران با عملکرد ۲.۵ همت در ال سی و با npl حدود ۰.۲ درصدی به نحو مناسبی بهره برده است و اتفاقا به تهران، البرز و استان‌های صنعتی به استفاده بیشتر از ال سی توصیه می کنیم.
وی افزود: تعاونی ها بهترین مشتریان برای ال سی بوده اند و کمترین بدهی و نکول در بخش تعاون بوده است.
شیخ حسینی گفت: در مدت زمان باقیمانده تا پایان سال استان‌ها تلاش می کنند تا ۱۱.۵ درصد اعتبارات اسنادی تبدیل به بدهی شده را به صفر برسانند تا ریسک نقدینگی را مدیریت نموده و ظرفیت بانک را برای پرداخت تسهیلات توسعه ای تقویت کنند.
در این جلسه اعضای هیات مدیره و اعضای هیات عامل نیز مطالبی را مطرح نمودند. تعدادی از استان‌ها نیز در خصوص عملکردشان در حوزه ال سی توضیح دادند. احمد محمدی مدیر امور اعتباری و سید امیر حسین موسوی مدیر امور حقوقی و علی اکبر ابراهیمی رئیس اداره کل امهال و وصول مطالبات نیز توضیحات جامعی ارائه دادند.