به گزارش اکونا پرس،

به نقل از روابط عمومی بیمه ایران، علی جباری ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و شهادت فرماندهان ارشد، دانشمندان هسته‌ای و مردم بی‌گناه در این حملات، جزئیات پوشش‌های بیمه‌ای مربوط به خودروها و منازل آسیب‌دیده را تشریح کرد.

جباری با اشاره به این‌که در سطح بین‌المللی، شرکت‌های بیمه از پوشش خسارات ناشی از جنگ معاف هستند، اظهار داشت: در حملات اخیر رژیم صهیونیستی، ایران با اتخاذ رویکردی متفاوت و با تشکیل جلسه‌ای فوری به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی، دو هدف اصلی تداوم ارائه خدمات بیمه‌ای بدون وقفه و ایجاد آرامش خاطر برای مردم در خصوص سرمایه‌هایشان را دنبال کرد.

مدیرعامل بیمه ایران افزود: پس از این جلسه، اقدامات فنی و محاسباتی لازم صورت گرفت و از روز چهارم جنگ، پوشش بیمه‌ای برای خسارات جنگی به منازل مسکونی و خودروها از سوی بیمه ایران ارائه شد.

جباری با بیان اینکه در تهران حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار بیمه‌نامه با پوشش جنگ صادر شده گفت، شهروندان می‌توانند با مراجعه به شعب سراسر کشور، بیمه‌نامه‌های آتش‌سوزی منازل و بیمه بدنه خودرو را به پوشش جنگی مجهز کنند. مدیرعامل بیمه ایران در پاسخ به پرسشی درباره تعداد خودروهای آسیب‌دیده، گفت: تا روز گذشته، بیش از ۲ هزار خودرو از سراسر کشور برای ارزیابی خسارت ثبت شده‌اند که از این تعداد، ۱۷۸۰ خودرو ارزیابی شده‌اند. ارزش ریالی خسارات اولیه این خودروها حدود ۱۵۸۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

وی با تفکیک این خودروها افزود: خسارات مربوط به سه دسته خودرو شخصی، دولتی و نظامی است که تاکنون فقط خودروهای شخصی ارزیابی شده‌اند. برخی خودروها هنوز زیر آوار مانده‌اند و برخی دیگر نیز به‌علت تعطیلات تاسوعا و عاشورا هنوز مراجعه نکرده‌اند.

جباری درباره پراکندگی جغرافیایی خودروهای آسیب‌دیده گفت: حدود ۸۵۷ خودرو در تهران، ۴۵۶ مورد در استان البرز، ۳۲۷ خودرو در کرمانشاه و باقی در سایر استان‌ها خسارت دیده‌اند.

وی با اشاره به اینکه پرداخت خسارت‌ها بدون دریافت فرانشیز یا کارمزد خواهد بود و دولت نیز نگاه حمایتی دارد از مردم خواست در صورت آسیب‌دیدگی خودرو، به استانداری‌ها مراجعه کنند تا تیم‌های ارزیابی بیمه ایران برای بررسی و ارزیابی اعزام شوند.

جباری با بیان اینکه هفته آینده ردیف بودجه مشخصی برای این موضوع معرفی خواهد شد اعلام کرد: از میان خودروهای ارزیابی‌شده، تنها ۲۷۰ خودرو بیمه بدنه داشتند؛ با این حال، دولت برنامه‌ریزی کرده تا حتی خودروهایی که فاقد بیمه بدنه بودند نیز تحت پوشش حمایتی قرار گیرند.

مدیرعامل بیمه ایران در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز نگرانی از پایین بودن نرخ بیمه‌نامه‌های آتش‌سوزی منازل، گفت: متأسفانه تنها حدود ۵ درصد ساختمان‌های کشور دارای بیمه آتش‌سوزی هستند. از میان حدود ۴ هزار واحد مسکونی آسیب‌دیده در حملات اخیر، تنها ۲۷ واحد تحت پوشش بیمه ایران و کمتر از ۱۰۰ واحد در مجموع سایر شرکت‌های بیمه بوده‌اند.

وی افزود: بنیاد مسکن مسئولیت جبران خسارت ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ واحد آسیب‌دیده را برعهده گرفته است؛ صنعت بیمه نیز برای همکاری در ارزیابی این خسارات آمادگی کامل دارد؛ طبق برآوردهای اولیه، مجموع خسارات وارده به واحدهای مسکونی حدود ۳ تا ۴ همت برآورد می‌شود.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بیمه ایران در پایان با دعوت از مردم برای استفاده از فرصت ایجادشده جهت پوشش بیمه‌ای خطر جنگ برای خودروها و منازل، خاطرنشان کرد: این طرح تا پایان تیرماه ادامه خواهد داشت و افراد حقیقی و حقوقی می‌توانند با نرخ مناسب از آن بهره‌مند شوند.