به گزارش اکونا پرس،

حمید یاری در گفت‌ و گو با پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، با بیان اینکه حوزه‌های مغفول زیادی وجود دارد که ظرفیت بالایی برای فعالیت‌های استارت‌آپی دارد اما در کشور ما هنوز مورد توجه قرار نگرفته است، افزود: حوزه‌های مرتبط با فعالیت‌های وزارت راه و شهرسازی اعم از مسکن، حمل و نقل جاده‌ای، راه‌آهن و خدمات فرودگاهی از این جمله است که قابلیت‌های زیادی برای شکل‌گیری کسب‌ و کارهای استارت‌آپی دارد، اما میان ایده‌پردازان ناشناخته مانده است.

وی با اشاره به تغییر رویکرد دولت در خصوص فعالیت استارت‌آپ‌ها، خاطرنشان کرد: در بدنه دولت نگاه به استارت‌آپ‌ها تغییر کرده و اکنون اقبال زیادی به تسهیل امور از طریق ایجاد کسب‌ و کارهای استارت‌آپی شکل گرفته است. شرکت توسعه خدمات کارآفرینی مسکن نیز در طول حدود یک سال فعالیت خود از ابتدای تاسیس تاکنون، تلاش کرده اهمیت حمایت از استارت‌آپ‌ها و راهگشا بودن آنها برای حل چالش‌های گوناگون را برای دولتمردان تبیین کند و در این تغییر رویکرد اثرگذار باشد. استارت­ آپ ها قادرند برای مسائل کهنه موجود در بازار مسکن (چالش ها)، راه حل سریع، کم هزینه اما پراثر ارایه کنند. به عنوان نمونه، مشکل نحوه اتصال خریدار و فروشنده مسکن به یکدیگر، با ورود استارت آپ ها به حوزه بازاریابی ملکی، در حال برطرف شدن است.

یاری با بیان اینکه شرکت توسعه خدمات کارآفرینی مسکن علاوه بر نقش شتاب دهی تیم‌های استارت‌آپی، حتی برای تیم‌هایی که قصد ورود به اکوسیستم حمایتی این شرکت را ندارند، خدماتی ارایه می‌کند، توضیح داد: در میان استارت‌آپ‌های حوزه‌های فعالیت مسکن، حوزه های راه و حمل و نقل و خدمات بانکی و پرداخت که مورد حمایت این شرکت هستند، ممکن است تیم‌هایی وجود داشته باشند که قصد استفاده از حمایت‌های مالی و مشاوره‌ای ما را نداشته باشند. اما برای این گروه نیز در صورت تمایل، شرکت کارآفرینی نقش واسطه میان وزارت راه و شهرسازی و استارت‌آپ را ایفا خواهد کرد. در واقع ما ارتباطات لازم را میان این دو برقرار می‌کنیم و فارغ از اینکه استارت‌آپ تمایلی به قرار گرفتن تحت حمایت شرکت کارآفرینی را داشته باشد یا نه، کمک به شکل‌گیری رابطه موثر با بدنه دولت (وزارت راه و شهرسازی) را وظیفه ذاتی خود می‌داند.

مدیرعامل شرکت توسعه خدمات کارآفرینی مسکن با تاکید بر اینکه عمده تمرکز فعالیت این شرکت روی شتاب دهی استارت‌آپ‌ها است، افزود: تیم‌های تشکیل شده حول یک ایده در حوزه‌های فعالیتی که به آنها اشاره شد، پس از گذراندن مرحله داوری و پذیرش، از حمایت‌های مالی و نیز اختصاص فضا و مکان و البته مشاوره برخوردار شوند. این حمایت‌ها تا شکل‌گیری محصول اولیه استارت‌آپ ادامه خواهد داشت.

به گفته وی، سهم تشکیل تیم قدرتمند برای پرداختن به یک ایده استارت‌آپی در پذیرش اولیه شرکت کارآفرینی بانک مسکن 80 درصد است و تنها 20 درصد از امتیاز به اصل ایده و بازار محصول نهایی آن اختصاص دارد.

یاری با اشاره به برگزاری سلسله نشست‌های معرفی فرصت‌های کارآفرینی در بخش‌های مغفول مانده حوزه‌های مسکن، راه و خدمات بانکی، تاکید کرد: از آنجا که شرکت توسعه خدمات کارآفرینی بانک مسکن وابسته به بانک مسکن بوده و یک مجموعه دولتی است، دغدغه‌های اجتماعی آن قدری پررنگ‌تر از دغدغه درآمدی است و به همین خاطر، با برگزاری این نشست‌ها تلاش می‌کنیم در خلق ایده‌های خاص برای حل مسائلی که شاید ایده‌پردازان و علاقمندان به فعالیت‌های استارت‌آپی کمتر به آن توجه نشان داده‌اند، نقشی ایفا کنیم.