یک کارشناس با اشاره به دلیل افزایش اشتیاق برای خرید سهام در بورس گفت: وضعیت امروز بازار سهام قابل مقایسه با سال 92 نبوده و روند ورود نقدینگی حقیقی‌ها به این بازار همچنان ادامه دارد.

به گزارش پایگاه خبری اکونا پرس و به نقل از فارس، فردین آقا بزرگی کارشناس بازار سرمایه با اشاره به افزایش حضور معامله‌گران حقیقی در بازار سهام و افزایش اشتیاق برای خرید سهام عنوان کرد: وضعیت امروز بازار سهام ایران با وجود نوسان قیمت ارز در بازار آزاد و حجم معاملات سهام در بورس به هیچ وجه قابل قیاس با اوضاع بازار سهام سال 92 نبوده، چرا که درآن زمان متوسط حجم معاملات روزانه در محدوده 500 میلیارد تومان رقم می‌خورد، اما این رقم اکنون برای مدت زیادی بیش از 1000 میلیارد تومان معامله روزانه ثبت می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر اجماع اغلب صاحب‌نظران و معامله‌گران بورس تهران بر این موضوع استوار شده که حجم معاملات روزانه بورس تهران به هیچ وجه قابل مقایسه با سال‌های گذشته نیست  و هر آنچه که در بازار سهام می‌بینیم، ناشی از اشتیاق سرمایه‌گذارانی است که به بورس نگاه ویژه‌ای نسبت به سایر بازارها دارند.

به گفته مدیر عامل یک شرکت کارگزاری، روند طبیعی بازار سهام در حالی است که هم اکنون حتی با وجود بازدهی 60 درصدی بازار سهام اما همچنان انتظار برای کسب بازدهی بالاتر وجود دارد.

وی با اشاره به ارزش بازار کل بازار سهام ایران عنوان کرد: ارزش بازار سهام بر اساس دلار آزاد حدود ۱۴ هزار تومانی و (ارزش روز ۵۹۱ هزار میلیارد تومانی) هم اکنون به ۴۲ میلیارد دلار می‌رسد.

آقا بزرگی افزود: وضعیت کنونی بازار سهام فرصت مغتنمی برای عرضه‌های اولیه و پذیرش سهام شرکت‌ها جدید در بورس و فرابورس است، چرا که در بازار اولیه سهام منابع نقدینگی به طور مستقیم به دست تولیدکننده می‌رسد.

وی ادامه داد: در صورت مقایسه وضعیت امروز بازار سهام با چرخه‌های تجاری قبل باید دانست مشابه تأثیر پذیری تدریجی سطوح قیمتی جدید در اقتصاد کلان با توجه به کاهش ارزش پول و افزایش نرخ‌های مختلف،بازار سرمایه نیز شاهد افزایش نسبت قیمت بر درآمدی خود و کنار رفتن سهم‌های با قیمت کمتر از 100 تومانی در بازار با تعدیل قیمت‌های جدید در بازار در روندی تدریجی خواهد بود.

آقا بزرگی بر تثبیت سیاست‌های پولی و بانکی در نظام مالی کشور تاکید کرد و افزود: تنوع ابزارهای مالی مختلف در بازار سرمایه باعث خواهد شد، تا در مقاطع زمانی مختلف پول همچنان در این بازار در گردش باشد و به سایر بازارهای موازی سرایتی نداشته باشد.