به گزارش اکونا پرس،
کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند بیهوشی و عمل جراحی مغز می‌توانند سبب دگرگونی در مغز بدون هیچ علامتی درماه‌ها و سال‌های اول پس از جراحی شوند، اما در سال‌های آتی خطر افت توان حافظه به وجود می‌آید.
 
این یافته به وسیله دانشمندان دانشگاه ویسکانسین – مدیسون (The University of Wisconsin-Madison) آمریکا برروی گروهی از افراد میانسال که سابقه جراحی و بیهوشی داشته‌اند، انجام شده است.
 
این افراد در آزمون‌های حافظه نمره‌های پایینی کسب کرده‌اند و کارشناسان اعتقاد دارند جراحی یکی از دلایلی است که سبب می‌شود افراد در به خاطر سپردن اطلاعات دچار مشکل شوند.
 
در این پژوهش تیم دانشگاه ویسکانسین، حافظه ۹۶۴ فرد با میانگین سنی ۵۴ سال را که هیچ گونه علامتی از بیماری آلزایمر یا سایر اختلال‌های شناختی نداشتند را قبل و در طی سال‌ها پس از عمل جراحی مورد بررسی قرار دادند و دریافتند آن دسته از افراد که جراحی انجام داده‌اند، بیشتر از سایرین دچار مشکل حافظه شده‌اند.
 
پیش از این نیز درسال ۲۰۱۴ پژوهشی درباره اثر جراحی و گذراندن بیهوشی بر ایجاد علامت هایی، چون سردرگمی و عملکرد ضعیف مغز درمجله تحقیقات بالینی (the Journal of Clinical Investigation) منتشر شده بود.
 
کارشناسان دلایل متعددی برای ایجاد اختلال حافظه در افراد پس از جراحی نام می‌برند که بیشتر آن به دلیل استفاده از ماده بیهوشی است، هدف از استفاده از روش‌های بیهوشی، به خاطر نیاوردن اتفاقات افتاده در حین جراحی به وسیله بیمار و نیز کاهش ترس، درد و استرس او است، اما پس از جراحی اثر دارو‌ها برای مدت زمان طولانی در بدن افراد باقی می‌ماند و می‌تواند منجر به افت قدرت حافظه و اختلال شناختی در آن‌ها شود.
 
کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند جز در مواقع لزوم و ضروری از انجام عمل جراحی خودداری کنند، مواردی، چون جراحی بینی تنها برای زیباترشدن آن و مواردی از این دست می‌تواند افزون بر عارضه‌های جانبی خواسته و ناخواسته عمل بینی، سبب ریزش مو، بالا رفتن فشارخون و نیز افت توان ذهنی و قدرت حافظه در آینده شود.
 
همچنین سالمندان مبتلا به بیماری‌هایی، چون فشارخون بالا و دیابت قبل از انجام جراحی باید با پزشک درباره شیوه جراحی و مدت زمان بیهوشی مشاوره انجام دهند تا ریسک آسیب حافظه در آن‌ها کمتر شود.
 
این یافته‌ها در مجله بیهوشی (the journal Anaesthesia) منتشر شده است.