آسوشیتدپرس:
مذاکرات هستهای ایران و آمریکا به سرعت پیش میرود
رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه گفتوگوهای هستهای تهران و واشنگتن به مرحلهای رسیده است که بهعنوان سطح کارشناسی شناخته میشود، آن را نشانه پیشرفت سریع مذکرات دانست.

هیاتهای مذاکره کننده ایران و ایالات متحده تاکنون ۲ بار بهطور غیرمستقیم با یکدیگر گفتوگو کردهاند. این رایزنیها از روز چهارشنبه قرار است وارد سطح کارشناسی شود که به گفته کارشناسان، نشان میدهد که مذاکرات به سرعت پیش میرود.
به گزارش ایسنا،با این حال، کارشناسان در گفتوگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس تاکید کردند که این لزوما به معنای قریبالوقوع بودن توافق نیست، اما این بدان معناست که مذاکرات بین «عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در غرب آسیا شکست نخورده است.
«کلسی داونپورت» مدیر سیاست منع اشاعه در انجمن کنترل تسلیحات که مدتهاست روز برنامه هستهای ایران متمرکز است، میگوید: موافقت با گفتوگوهای فنی نشان میدهد که هر ۲ طرف اهداف واقعبینانه و عملگرایانه را برای مذاکرات بیان میکنند و میخواهند جزئیات را بررسی کنند.
او افزود: اگر ویتکاف در طول مذاکرات خود با عراقچی خواستههای حداکثری، مانند برچیده شدن برنامه غنیسازی ایران را مطرح میکرد، تهران انگیزهای برای دیدار در سطح فنی نداشت.
آسوشیتدپرس خاطر نشان کرد: اما این سطح فنی همچنان پر از موانع احتمالی است.
«ریچارد نفیو» یکی از اعضای موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک که در جریان مذاکرات بر سر توافق هستهای ۲۰۱۵ در وزارت امور خارجه ایالات متحده در مورد تحریمهای ایران کار میکرد، معتقد است که مهمترین عامل تعیینکننده ارزش گفتوگوهای کارشناسی در این است که آیا تعهد سیاسی برای انجام کاری وجود دارد، یا خیر و کارشناسان فقط باید جواب آن را بیابند.
نفیو تصریح کرد: اگر کارشناسان نیز مجبور باشند مفاهیم بزرگ را بدون توافق سیاسی مورد بحث قرار دهند، کار بیهوده خواهد بود.
در توافق هستهای ۲۰۱۵ با ایران نیز طرفهای مذاکره کننده، گفتوگوهای کارشناسی بسیار زیادی را برای رسیدن به توافق بر سر جزئیات فنی انجام دادند که در نهایت منجر به محدودیت برنامه هسته ای ایارن در ازای کاهش تحریمهای اقتصادی علیه این کشور شد.
تحلیلگران میگویند که رسیدن به محدودیتها، تسهیلات و زمانبندیها در توافق نیازمند دانش متخصصان است.
هنوز مشخص نیست که ۲ طرف چه کسی را برای این مذاکرات میفرستند اما روند پیشروی مذاکرات نشان میدهد که مسیر گفتوگوها تاکنون مثبت بوده است.
«آلن ایر» دیپلمات سابق آمریکایی که زمانی در مذاکرات هستهای گذشته با تهران مشارکت داشت، گفت: اگرچه هنوز در مراحل اولیه قرار داریم اما تا کنون دلگرم شدهام. سرعت مذاکرات - شامل شروع نشستهای سطح کارشناسی در این چهارشنبه خوب است.
وی همچنین گفت که به نظر میرسد در حال حاضر، هیچ مانعی برای دستیابی به توافق وجود ندارد.
ریچارد نفیو نیز بهطور مشابه، رسیدن به سطح کارشناسی را بهعنوان یک نشانه مثبت توصیف کرد اما هشدار داد که کار سخت برای مذاکرات تازه شروع شده است.
امریکا ثابت کرد و نشان داد که قابل اعتماد نیست
و هم اروپا قابل اعتماد نیست
اولویت شما از سال 1392 تاکنون خاتمه دادن به تحریم های غیرقانونی علیه مردم ایران است ولی اما متأسفانه امروز شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ هست که هنوز هم مشکل ایران با آمریکا در مذاکره حل وفصل نشده است.
مشکل اصلی آمریکا با ایران از طریق مذاکره حل نخواهد شد و حل نمی شود و از سال 1392 تاکنون هم برای مردم ایران، منطقه و جهان ثابت شده است.
مذاکره ایران با آمریکا در عمان و رم اشتباه از سوی پزشکیان و عراقچی بوده است.
آمریکاییها، اروپایی ها و هم ایرانی ها لیاقت مذاکره مستقیم را ندارند/ و برجام هم باید لغو شود
برای مذاکره، آمریکا باید تعهد دهد از اسرائیل حمایت نکند و از منطقه خارج شود.
برای مذاکره، آمریکا باید تعهد دهد از تروریسم، القاعده، داعش، تکفیری ها و سایر گروه های تروریستی حمایت نکند و از منطقه خارج شود.
۰۹:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۶
برای مذاکره، آمریکا باید تعهد دهد از اسرائیل حمایت نکند و از منطقه خارج شود
هرگونه مذاکره با آمریکا منوط به تعهدات روشن و عملی این کشور است، از جمله خروج کامل نیروهای نظامی آمریکا از منطقه و کاهش حمایتهایسردار کوثری: برای مذاکره، آمریکا باید تعهد دهد از اسرائیل حمایت نکند و از منطقه خارج شود بیقید و شرط از رژیم صهیونیستی.
هرگونه مذاکره با آمریکا منوط به تعهدات روشن و عملی این کشور است، از جمله خروج کامل نیروهای نظامی آمریکا از منطقه و کاهش حمایتهای بیقید و شرط از رژیم صهیونیستی.
آمریکا سالهاست که با حضور نظامی خود در خاورمیانه، امنیت و ثبات را تهدید کرده و با حمایت همهجانبه از رژیم اشغالگر قدس، به ادامه بحران در فلسطین دامن زده است. اگر واشنگتن بهدنبال گفتوگو با ایران است، باید ابتدا این سیاستهای تخریبکننده را تغییر دهد.
جمهوری اسلامی ایران با قدرت و تدبیر خود، همواره از حقوق ملتهای منطقه دفاع کرده و هرگونه مذاکرهای باید در راستای تحقق منافع ملت ایران و کشورهای مستقل باشد.
ما به مذاکره اصولی و توأم با احترام متقابل اعتقاد داریم، اما تجربه نشان داده که آمریکا به تعهدات خود پایبند نبوده است. بنابراین، هر گفتوگویی نیازمند تضمینهای عملی و نظارت بینالمللی است.
علت اصلی انفجار در بندر شهید رجایی 100 درصد فقط به خاطر بی مدیریتی، بی نظارتی و بی نظمی بوده است.