پزشکیان:
اگر با نخبگان و مردم توافق کنیم به کسی نیاز نداریم
رئیسجمهوری با بیان اینکه همه نگاه میکنند با آمریکا توافق میکنیم یا نمیکنیم، اظهار کرد: ما اگر با نخبگان و مردم خود توافق کنیم و بر اساس عدالت کار را به کاردان بسپاریم و اجازه دهیم همه بر اساس شایستگی میدان کار پیدا کنند، نیازی به کسی نخواهیم داشت.

مسعود پزشکیان در آیین سالروز تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار کرد: روند دانشگاه آزاد اینگونه بود که از پول شهریهها اداره میشد، اما هرچه جلوتر رفته این وابستگی کمتر شده و در تلاش است روی پای خود بایستد.
وی ادامه داد: اساسا اگر دل به کسی ببندیم ممکن است روزی پشت تو را خالی کنند و نهایتاً شکست بخوریم. مباحثی که درباره کشورها مطرح است که دل ببندیم یا نبندیم، اگر ما دل به خود ببندیم و جز خدا را پشتیبان نگیریم، راه پیدا میکنیم تا مشکلات را خودمان حل کنیم.
رئیسجمهوری تأکید کرد: بچههایی که در سختی زندگی میکنند و بالا میآیند از کسانی که در ناز و نعمت هستند، نخبهتر هستند و راحتتر کار میکنند و ایده میدهند و راحتتر میمانند و تسلیم نمیشوند، ولی کسی که در ناز و نعمت زندگی کند، وقتی گیر کند، تسلیم میشود و کاری نمیکند.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: ساختاری که در دانشگاه آزاد است اگر قرار است بماند باید زمینه دیگری ایجاد کند و چه بهتر که این استعدادها و توانمندی ها در تغییر رفتار اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، امنیتی و فرهنگی قرار گیرد.
پزشکیان گفت: باورم بر این است که بهجای اینکه در دانشگاه بنشینیم و درباره کشاورزی و درخت و گیاه تدریس کنیم، چرا در همین مسیر کار کنی و درآمد داشته باشی؟ یعنی دانشگاه باید در حل مشکلات درگیر شود.
رئیسجمهوری با بیان اینکه ما امروز دانشگاه، دانشجو، مغز و استعداد داریم اما در اینکه چگونه از آن استفاده کنیم ماندهایم، یادآور شد: ما در این کشور زیر زمین و روی زمین و آسمان منابع بسیار داریم، اما در استفاده از آن مشکل داریم. اگر نخبگان ما بخواهند میتوانند تغییر ایجاد کنند و این امکانپذیر است.
وی افزود: نخبگان دانشگاه و صنعت و تجارت و کارآفرینان همگی مغزهای باارزشی هستند که اگر فکر کنند، راههایی پیدا میکنند. اگر آنان درگیر میدان عمل شوند همه نابسامانیها را قادریم حل کنیم. همه نگاه میکنند که بر فرض آمریکا میخواهد بیاید و توافق میکنیم یا نمیکنیم. ما اگر با نخبگان و مردم خود توافق کنیم و براساس عدالت کار را به کاردان دهیم، اگر اجازه دهیم همه بر اساس شایستگی میدان کار پیدا کنند، نیازی به کسی نخواهیم داشت.
رئیسجمهوری ادامه داد: فرض بگیریم که دنیا فقط ایران است، آیا باید مردم ما گرسنه و تشنه بمانند و در فقر و بیچارگی باشند؟ هر کدام از ما هرکاری بخواهیم میتوانیم انجام دهیم. من هشت ماه پیش در همینجا حضور داشتم و چندان هم تحویلم نمیگرفتند اما الان رئیسجمهور شدیم. در این مملکت هر کدام از ما میتوانیم همانی بشویم که باید باشیم. همه شما این توان را دارید.
وی یادآور شد: اینجور نیست که اگر آنان نخواهند با ما مذاکره کنند یا اگر بخواهند ما را تحریم کنند ما از گرسنگی خواهیم مرد. ما راه پیدا خواهیم کرد و صدها راه در مسیر برونرفت از مشکلات وجود دارد به شرطی که ما دست به دست هم دهیم و اجازه دهیم نخبگان فارغ از چپ و راست و قومیتها در میدان باشند و عمل کنند.
پزشکیان اظهار کرد: کشور و مردم به دانشگاهیان و نخبگان نیاز دارد. باید انسانهایی در دانشگاهها تربیت کنیم که باور داشته باشند از هیچکس کمتر نیستیم، کسانی که عشق به این مملکت هم داشته باشند و سختیها را هم تحمل کنند و به جایی برسند که دیگران نرسیدند.
رئیسجمهوری افزود: باید این باور در جوانان ما به وجود بیاید که کشورمان را به جایگاهی که مردم ما لیاقت آن را دارند برسانیم. اینکه دعوا کنیم همه از سر «منیت» است و نباید به سمتش حرکت کنیم.
وی تاکید کرد: باید انسانهایی ترتیب شوند که عالم باشند و مهارت داشته باشند و ایمان و باور داشته باشند، نه اینکه درس بخوانند و مملکت خود را رها کنند و به خاطر پول به جای دیگری برویم. این مملکت را میتوان چنان آباد کرد که هم در آن پول تولید شود و هم سرمایه در آن ایجاد شود.
پزشکیان تصریح کرد: کسانی که تصور میکنند ایران ضعیف شده با این همه نیروی جوان و نخبه که در کشور داریم هر روز قوی تر هم میشویم و کشور را به سمت آبادانی میبریم.
مشکلات اقتصادی، فقر، ناکارآمدی، کمبود برق و گاز، مشکلات آب و دهها مسئله دیگرخودش جهنم است!
امروز مردم از مشکلات اقتصادی، فقر، ناکارآمدی، کمبود برق و گاز، مشکلات آب و دهها مسئله ناترازی رنج میکشند. بعد میخواهید رنج بیشتری به آنها تحمیل کنید. جهنم چیست؟ همینها به تنهایی جهنم است و بعد هم این را به حساب دین میگذاریم.
متأسفانه کسانی که باید به کار خودشان برسند، به این حوزهها وارد میشوند. امروز کسانی میخواهند در حوزه دین وارد شوند، که قبلا در همه چیز وارد شدهاند؛ در اقتصاد، سیاست و فرهنگ. حالا در بحث روحانیت و دین هم میخواهند وارد شوند درحالیکه این کارشان نیست.
آقایان در حوزههایی وارد میشوند که وظیفهشان نیست چنین کارهایی را انجام دهند. این نکته اولی است که باید درباره این ویدئو گفت. نکته دوم این است که واقعاً اگر کسی بخواهد در حوزه دین صحبت کند، باید جلوه رحمانی دین، جلوه عطوفت، مهربانی و گذشت را نشان بدهد (سبقت رحمته علی غضبه) و رحمت خداوند را در نظر بگیرد. باید اینها را به نمایش بگذارد.
جلوههای زیبا و بخشندگی دین را باید نشان دهند، نه جنبههای منفی آن. نکته سوم این است که با وضعیت موجود، آقایان حداقل بگذارند روحانیون و علمای راستین بهشت را نشان بدهند.معنا ندارد که بیایند چنین کارهایی را انجام دهند و چنین موضوعاتی را به وجود بیاورند.
امروز مردم از مشکلات اقتصادی، فقر، ناکارآمدی، کمبود برق و گاز، مشکلات آب و دهها مسئله ناترازی رنج میکشند. بعد میخواهید رنج بیشتری به آنها تحمیل کنید؟ جهنم چیست؟ همینها به تنهایی جهنم است و بعد هم این را به حساب دین میگذاریم.
این موضوع واقعاً دردآور و رنجآور است که چنین وضعیتی وجود داشته باشد. اگر این ویدئو درست باشد و اگر واقعاً چنین چیزی باشد، فاجعه است. یکی از نکاتی که ما در معارف دینی داریم این است که باید زیبایی دین را نشان بدهید، نه آن چه که باعث گریز و ناراحتی میشود. به تعبیری، حتی در مورد پیامبر آمده است که خداوند به او فرمود ای پیامبر، اگر بخواهی زبان و تعریفت از دین تند باشد، مردم از دور و بر شما پراکنده میشوند.
نفرتپراکنی یک مسئله منفی است که هم در آیات قرآن و هم در روایات و کلمات فقهای ما آمده و گفته شده است. اما چون کار به دست کسانی میافتد که هیچ صلاحیتی برای چنین کاری ندارند، چنین آثار و نتایجی را شاهد هستیم.
پیام تبریک پزشکیان به رئیس جمهور آذربایجان، توهین و خیانت به ملت ایران است