به گزارش اکونا پرس،

سعید خطیب‌زاده معاون وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگویی با خبرگزاری روسی ریانووستی اعلام کرد: تهران در حال آماده‌سازی شرایط لازم برای سفر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به ایران است.

وی افزود: «در حال حاضر حداقل یک دیدار در دستور کار قرار دارد که هم‌زمان با نشست سران کشورهای ساحلی خزر در تابستان سال ۲۰۲۶ برگزار می‌شود. این دیدار در چارچوب همکاری‌های منطقه‌ای طراحی شده و گفتگوهای مقدماتی آن آغاز شده است.»

خطیب‌زاده تاکید کرد در کنار این سفر رسمی، احتمال برنامه‌ریزی برای دیدارهای دیگری میان مقامات ارشد دو کشور وجود دارد. او گفت: «روابط ایران و روسیه چندبعدی و عمیق است و محدود به نشست‌های بین‌المللی نمی‌شود. مناسبات نزدیک تهران و مسکو، زمینه دیدارها و رایزنی‌های مستمر در بالاترین سطوح را ایجاد کرده است.»

به گفته معاون وزیر امور خارجه، همکاری ایران و روسیه نه‌تنها در حوزه سیاسی و اقتصادی بلکه در زمینه‌های انرژی، حمل‌ونقل، فناوری و مسائل راهبردی منطقه‌ای نیز روبه‌گسترش است و نشست آینده سران خزر می‌تواند یکی از محورهای تقویت این ارتباط باشد.

پیش‌تر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، اعلام کرده بود که مسکو با پیشنهاد ایران برای میزبانی هفتمین نشست سران خزر در تاریخ ۱۲ اوت ۲۰۲۶ در تهران موافقت کرده است. او این اقدام را نشانه تعمیق رابطه هم‌سویی کشورهای ساحلی خزر دانسته بود.

همچنین فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت ایران، اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در گفت‌وگویی با رسانه روسی ریانووستی تأیید کرده بود که دولت ایران در حال فراهم‌کردن مقدمات سفر پوتین است.

از سوی دیگر، دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، همان زمان اعلام کرد تاریخ دقیق این سفر هنوز نهایی نشده است، اما رئیس‌جمهور روسیه دعوت رسمی دولت ایران را دریافت کرده و احتمال زیادی برای انجام این دیدار در سال ۲۰۲۶ وجود دارد.

سفر آتی پوتین به تهران در صورت تحقق، نخستین حضور او در ایران پس از اجلاس سه‌جانبه آستانه در سال ۲۰۲۲ خواهد بود و می‌تواند مرحله تازه‌ای از همکاری‌های سیاسی و اقتصادی دو کشور را رقم بزند.