به گزارش اکونا پرس،

مهدی پیرهادی در جریان هشتاد و یکمین جلسه کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: برای رضایت حداکثری شهروندان از فعالیت‌های مدیریت بحران به دنبال رسیدن به نقطه مطلوب در این سازمان هستیم؛ برغم اینکه فعالیت‌های این سازمان مثبت ارزیابی می‌شود اما تا ایجاد تحول جدی و رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.

پیرهادی خاطر نشان کرد: در موضوع مدیریت بحران بسیاری از دستگاه‌ها گزارش ارائه می‌کنند اما این سوال وجود دارد که در عمل نسبت به برخورد با بحران چگونه عمل می‌کنند.

رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه فعالیت سازمان بحران صرفا معطوف به این سازمان نیست، اظهار داشت: بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌ها در حوزه بحران مسئولیت دارند و موفقیت مدیریت بحران در شهر تهران به این بستگی دارد که همه سازمان‌ها و دستگاه‌های مسئول وظیفه خود را به درستی انجام دهند.

پیرهادی با انتقاد از ناایمن بودن برخی بیمارستان‌ها در شهر تهران و امکان خسارت به این مکان‌ها در زمان بروز حادثه به ویژه زلزله، خاطرنشان کرد: دستگاه‌های امدادی از جمله بیمارستان‌ها که متولی امدادرسانی در زمان بحران هستند باید ایمن سازی را جدی گرفته و خود را به نقطه مطلوب و مورد نیاز در زمان بحران برسانند.

به گفته وی، بسیاری از مجموعه‌ها در شهر تهران وضعیت ایمنی خوبی ندارند و متاسفانه در برنامه هفتم توسعه که از سوی دولت به مجلس ارائه شده است انتظار بود به حوزه مدیریت بحران و ایمنی  توجه بیشتری شود.

وی با انتقاد از نادیده گرفتن حوزه مدیریت بحران در برنامه هفتم توسعه، عنوان کرد: چرا نباید موضوع ایمنی و بحران در این برنامه جایگاه مهمی داشته باشد.

وی ادامه داد: مدیران و سیاستگذاران باید به موضوع ایمنی و مدیریت بحران اهتمام بیشتری داشته باشند و این موضوع مورد گلایه مدیریت شهری و شورای شهر است.

پیرهادی همچنین بر ضرورت ایمن سازی ساختمان‌های شهرداری تهران نیز تاکید کرد و گفت: شورای شهر در بودجه ریزی اعتبار لازم برای ایمن سازی ساختمان‌های شهرداری را در نظر گرفته و شهرداری را به ایمن سازی ملزم کرده است.

وی، یکی از توقعات مدیریت شهری از مدیریت بحران را سخت‌گیری به مجموعه‌های نا ایمن از جمله ساختمان‌های زیر مجموعه شهرداری تهران عنوان کرد و افزود: شهرداری تهران باید به الگویی برای سایر شهرها در حوزه ایمن سازی تبدیل شود.

پیرهادی همچنین به موضوع hse اشاره کرد و گفت: اتفاق ناگوار و ناپسندی که افتاده است این است که hse در حوزه پیمانکاران خدمات شهری کنار گذاشته شده است که باید با تلاش همکاران شهرداری مجدداً به موضوع رعایت hse از سوی پیمانکاران خدمات شهری پرداخته شود و سازمان مدیریت بحران این امر را جدی بگیرد.

پیرهادی در این جلسه نکاتی از جمله ضرورت بازنگری طرح جامع مدیریت بحران شهر تهران، ضرورت تهیه لایحه واکنش اضطراری برای مقابله با زلزله در شهر تهران، انجام مطالعات جامع امکان سنجی تهیه و طراحی مبلمان شهری چند منظوره جهت بهره‌برداری در مواقع بحران،تهیه راهبردهای برنامه‌های واکنش اضطراری در مترو و فضاهای زیر سطحی به منظور کاهش خطرپذیری در مواقع بحران، توجه به نیروهای دوام شهر تهران به منظور جلب مشارکت حداکثری شهروندان در مواقع بحران، توجه به نصب مخازن آب اضطراری در بیمارستان‌ها و بوستان‌های شهر تهران را از نکات بسیار مهم در مدیریت بحران عنوان کرد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به موضوع فرونشست در شهر تهران نیز این موضوع را از مسائل بسیار با اهمیت شهر تهران دانست.

وی گفت: برخی موضوعات از جمله آلودگی هوا و سایر مشکلات در طولانی مدت قابل حل هستند اما اگر به موضوع فرونشست نپردازیم در آینده با مشکلات ویژه ای روبرو خواهیم شد. 

وی با بیان اینکه در شهرداری تهران متولی فرونشست‌ها مشخص نیست از سازمان مدیریت بحران خواست در این خصوص مطالعه و پایش انجام داده و نتیجه را به شورای شهر ارائه کند.

پیرهادی همچنین به موضوع تجربه نگاری از فعالیت‌های سازمان مدیریت بحران تاکید کرد و افزود: نباید شرایط به گونه‌ای باشد که با رفتن یک دوره از مدیریت شهری مدیران بعدی از تجربه‌های سابق بی‌بهره باشند .

afe61654-21c6-4910-82e6-f202387fe3e9