به گزارش اکونا پرس،

به نقل از اداره ارتباطات و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، در بازدیدی که زهرا صدر اعظم نوری، عضو و رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران به همراه مختاری، مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران، ناهید خداکرمی، عضو و رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران و دیگر اعضاء کمیسیون از سازمان نوسازی شهر تهران به عمل آوردند، رویکردها، برنامه ها و اقدامات این سازمان تشریح شد و مورد بررسی قرار گرفت.

زهرا صدر اعظم نوری، عضو و رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران پس از استماع گزارش اقدامات و برنامه های سازمان نوسازی شهر تهران، گفت: اقدامات ارزنده ای در سازمان نوسازی صورت گرفته است و فعالیت های اجتماعی به دلیل تعاملاتی که این سازمان با ساکنان بافت های فرسوده دارد، به وضوح قابل مشاهده است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران ضمن تأکید بر لزوم توجه به هویت محله به عنوان یک اصل در اقدامات نوسازی، متذکر شد: اقدامات نوسازی نباید هویت محلات را از بین ببرد، تلاش کنیم در برنامه ریزی ها، به حفظ هویت محلات قدیمی با پیشینه تاریخی و فرهنگی توجه کنیم.

صدر اعظم نوری با اشاره به پروژه بازآفرینی محور نواب تاکید کرد: پروژه نواب، در نوع خود پروژه ای بزرگ بود و اجرای آن، نیاز به جسارت و جرأت داشت، اما در حال حاضر نقدهای جدی به این پروژه وارد است، عمر سکونت در نواب 5 سال است و هیچ یک از ساکنین فعلی نواب، ساکنان قبلی آن نیستند و این محله هیچ جذابیتی برای ساکنانش ندارد.

رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران بر ضرورت توجه به سرانه های خدماتی، خدمات پشتیبان و خدماتی که می تواند منجر به بهبود کیفیت و وضعیت اجتماعی، فرهنگی و رونق اقتصادی در محلات شود، تأکید کرد.

وی با اشاره به گزارش مطرح شده از سوی سازمان‌ نوسازی شهر تهران مبنی بر کمبود ۱۳۶ هکتار فضای سبز و ضرورت تأمین فضای سبز  محلی در ۹۴ محله از ۱۸۰ محله ای که دفاتر توسعه محله ای در آن مستقر هستند، خاطرنشان کرد: هدف ما ایجاد و حفظ فضای سبز و باغات است و چنانچه این فضاها در بافت های فرسوده و کم برخوردار که از سرانه فضای سبز پایین تری برخوردار هستند قرار داشته باشند، در اولویت اقدامات قرار خواهند گرفت.  

صدر اعظم نوری در این جلسه با اشاره به اقدامات ارزشمند دفاتر توسعه محله ای در محلات، یادآور شد: جلب مشارکت مردم در سایه اعتمادسازی حاصل می شود و دفاتر توسعه محله ای به تناسب گفتگوها و تعاملاتی که با ساکنان محلات دارند، موفق به اعتماد سازی شده اند که اقدام ارزشمندی است و می تواند رضایتمندی شهروندان را بیشتر کند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که همه ما موظف هستیم، امیدواری را در دل مردم زنده کنیم، از اقدامات انجام شده در سازمان نوسازی شهر تهران تقدیر کرد و گفت: کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران آماده است تا در حوزه هایی که می تواند به ویژه در بحث فضای سبز به پیشبرد اهداف و مأموریت های نوسازی کمک نماید.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران نیز در این جلسه با اشاره به تاریخچه و اهداف تأسیس سازمان نوسازی شهر  تهران، خاطرنشان کرد: پس از انتشار گزارش مطالعات جایکا در مورد آسیب پذیری تهران در مقابل زلزله، شهرداری تهران مأموریت نوسازی را به سازمان نوسازی شهر تهران می سپارد و از آن زمان در دوره های متفاوت این مأموریت با سیاست ها و رویکردهای مختلف پیش رفته است. 

علی اکبری با بیان این که مأموریت کنونی سازمان نوسازی شهر تهران که همان بحث بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد است از سال 1381 شروع شده و تا به امروز ادامه دارد، یادآور شد: از سال 1384 نوسازی بافت های فرسوده، به عنوان یکی از اولویت های مدیریت شهری مد نظر قرار گرفته شد و شاخص های شناسایی بافت های فرسوده در سال 1385 به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رسید.

به گفته این مقام مسئول، بلوک های شهری که بیش از 50% از معابر آنها دچار ناپایداری سازه ای است، مساحت کمتر از 200 متر مربع دارد و دسترسی آنها از معابر کمتر از 6 متر میسر است، بافت فرسوده تلقی می شوند.