به گزارش اکونا پرس،

به نقل از اداره ارتباطات و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، کاوه حاجی علی اکبری با بیان این که برای این محله پیش از این دو مصوبه، یکی در سال 1385به عنوان محله مسکونی با تراکم 180 درصد و دیگری در سال 1387 به عنوان باغ- مزار وجود داشته است، یادآور شد: مصوبه سال 1387 زمینه برای تملک و تخریب محله را فراهم کرده و حدود 40 درصد از محله به تملک شهرداری درآمده و تخریب شده است. 

وی افزود: طی سالیان گذشته، این محله (با قدمت حداقل 3 قرن سکونت) به جای بازآفرینی و احیا، در تعلیق میان پاکسازی کامل و تبدیل به آرامستان تا بازسازی و تبدیل به اختلاطی از کاربری های تجاری و مسکونی آپارتمانی و بلاتکلیفی به سربرده‌است. به همین دلیل و با هدف برون رفت از وضعیت موجود و احیای سابقه سکونت در محله، "برنامه ریزی، طراحی شهری و طراحی معماری برآمده از الگوی مسکن ایرانی- اسلامی" از تیر ماه 1398 در دستور کار سازمان نوسازی شهر تهران قرار گرفت. 

به گفته علی اکبری، طرح تهیه شده توسط سازمان نوسازی شهر تهران با رعایت کلیه ضوابط حوزه میراث فرهنگی، اصول مربوط به حفاظت و احیای ا ساختار تاریخی محله در قالب شبکه معابر، شناسایی کلیه بناهای تاریخی بر جای مانده و توجه به حفظ، مرمت و باززنده سازی آنها، پیشنهادات اجرایی برای بازآفرینی فضاهای با هویت محله و تدوین الگوی مسکن ویژه با توجه به زمینه تاریخی محله را پیش روی خود قرار داده است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران اعلام کرد: این طرح با بررسی در جلسات کارگروه فنی در مهرماه و دی ماه سال جاری، سرانجام دوشنبه هشتم دی ماه در هفدهمین جلسه کمیسیون ماده پنج به تصویب رسید. تصویب طرح به همراه اجرای پروژه های الگو (که در دستور کار سازمان نوسازی شهر تهران قرار دارد) می تواند علاوه بر خروج محله و ساکنان از بلاتکلیفی طولانی، امکان احیا و بازآفرینی محله را فراهم سازد.