به گزارش اکونا پرس،

میر علیزاده در مورد مراودات اقتصادی ایران و آلمان به ایلنا گفت: ایران و آلمان هر ساله ۲۰ درصد مبادلات خود را افزایش می‌دهند و صادرات آلمان در سال ۲۰۱۷ نسبت به مشابه سال گذشته ۱۵ درصد رشد داشته و صادرات ایران هم تقریبا ۳۵ درصد رشد داشته است.حجم مبادلات ۳. ۳ میلیارد یورو است که ۳ میلیارد یورو صادرات آلمان به ایران و ۳۰۰ میلیون یورو صادرات ایران به آلمان است، در حالی‌که بیشتر اقلام صادرات آلمان ماشین آلات و خط تولید است و اقلام صادرات ایران بیشتر مواد غذایی است.

وی در مورد جایگزینی یورو به جای دلار در مبادلات تجاری گفت: ایران برای کاهش تاثیرات تحریم و تاثیرات احتمالی برجام سعی می‌کند در مبادلات از یورو استفاده کند، اما باید در نظر داشت که هر تغییری باید درست مدیریت شود البته این کار مخاطراتی خواهد داشت و خواسته یا ناخواسته دلار ارز غالب در مبادلات جهانی است و باید مدیریت شود، هرچند چاره‌ای دیگری نبود.

این مقام مسئول افزود: در حال حاضر بسیاری از شرکت‌ها به دلیل عدم جواب دهی مناسب سیستم مبادلات ارزی دولت، فعالیت‌های خود را متوقف کرده و به نوعی سردرگم هستند. البته این تصمیم دولت صحیح بود ولی مدیریت اجرا و اطلاع رسانی آن ضعیف و نحوهٔ مبادلات ارز در این سامانه برای خیلی‌ها نامشخص است، بطوری که بسیاری از شرکت‌ها در حالت انتظار هستند.

میر علیزاده ادامه داد:اگر مشکلات دیپلماتیک و مسئله برجام که در ۱۲ می‌، امریکا تصمیم خود را اعلام خواهد کرد حل شود و ازسویی مسائل داخلی مشکل آفرین برطرف شود، بستر مناسبی برای مبادلات مالی و تامین مالی مبادلات تجاری فراهم می‌شود و در این شرایط چشم انداز مثبتی برای همکاری‌ها می‌توان متصور شد، البته آلمانی‌ها برای گسترش مناسبات علاقمند هستند اما مسایل سیاسی مانند آینده برجام و واکنش ایران نسبت به آن، آلمانی‌ها را در حالت انتظار نگه داشته است.