به گزارش اکونا پرس،

وی می گوید: «وقتی 8 ساله بودم با دوچرخه زمین خوردم،زانوی شلوارم پاره شد که برای اینکه در منزل دعوام نکنند تصمیم گرفتم قبل از اینکه کسی پارگی شلوارم را ببیند،خود با چرخ خیاطی مارشال خواهرم آن را تعمیر کنم در نتیجه چرخ خیاطی سنگین را برای استفاده آماده کردم،با زحمت فراوان بعد از یکساعت و نیم سوزن چرخ را نخ کردم. قبل از دوختن زانوی پاره شلوار خواهرم سررسید و از اینکه چرخ خیاطی را بدون اجازه او روشن کرده ام عصبانی شد و تنبیه ام کرد. بعد از شرح ماجرا برای خواهرم وی به سرعت سوزن چرخ را نخ کرد و شلوار را تعمیر نمود که این سرعت عمل برای من که یکساعت و نیم برای این کار وقت گذاشته بودم تعجب برانگیز بود.بعد از این ماجرا تصمیم گرفتم تا این کار را یاد بگیرم. با کمک برادرم که رییس بخش مخابرات گروه صنعتی ملی بود به این شرکت رفتم و در سن هشت سالگی بعد از مدرسه با اصرار مشغول تعمیر دستگاه های تلفن خراب در آنجا شدم.در واقع اصطلاحا آچار به دست بودم! مدتی بعد وقتی آقای ایروانی برای بازدید به این مرکزآمده بود من را مشغول دستکاری یک تلفن دید که تذکر داد که این بچه کوچک تلفن را خراب نکند که برادرم ضمن توشیح شرایط گفت که مشغول تعمیر تلفن است و نیم ساعت بعد تلفن تعمیر شده را تحویل دادم این قضیه سبب شد تا آقای ایروانی پیشنهاد اعزام من همراه 16 نفر دیگر به ژاپن را به برارم بدهد که مورد قبول برادرم واقع شدو من با یک گروه 17 نفره به این کشور در حالی که فقط ده سال داشتم، برای آموزش اعزام شدم. در 11 سالگی استخدام رسمی شرکت اوتافوکو شدم و به این ترتیب کار خود را به عنوان یک تعمیرکار حرفه ای آغاز کردم.»

این بخشی از گفتگوی متخصص ترین تعمیر کار چرخ خیاطی در ایران است.

علی افشاری در توضیح بیوگرافی خود می گوید: من علی افشاری، متولد اول اردیبهشت سال 1341 هستم. از 11 سالگی در زمینه تعمیر و آموزش چرخ خیاطی مشغول فعالیتم. البته کار تعمیر را به صورت حرفه ای حدود 46 سال است که انجام می دهم. مدت کوتاهی هم آموزش باز کردن و شناخت قطعات و  تعمیر چرخ خیاطی را انجام داده ام. من قبل از انقلاب به صورت عملی نزد متخصصین ژاپنی این فن را آموزش دیدم و اکنون به تعمیر و باز و بسته کردن تمام برندهای چرخ خیاطی دنیا تسلط حرفه ای دارم.

وی در ادامه افزود: قبل از انقلاب اسلامی شرکتی به نام گروه صنعتی ملی بود که متشکل از سه شرکت صنعتی بزرگ بود و شرکت «اتافوکو» یکی از آنها بود. من این حرفه را در این شرکت زیر نظر استاد بزرگ فوکواوکا آموزش دیدم.

افشاری در ادامه در توضیح کار خود می گوید: من به صورت حرفه ای کار تعمیر چرخ های خیاطی را آموزش دیده ام و آمادگی آموزش این فن را به علاقه مندان دارم .به دلیل تسلط بر تعمیر همه چرخ خای خیاطی ازطرف شرکت های معروف پیشنهاد همکاری بسیاری داشته ام اما حاضر به همکاری نشدم چرا که تمایل داشتم مستقل باشم. بعد از چند سال با آقای کاشانی کیا آشنا شدم که با راهنمایی وی قدری توانستم شرایط کار خود را که به جرات می توانم بگویم در ایران بدون رقیب هستم را تغییر دهم.

وی در ادامه افزود: تفاوت کار من با یک تعمیرکار معمولی این است که من یک چرخ خیاطی را باز کرده قطعات آن را تفکیک و بعد از یافتن عیب دستگاه آن را برطرف کرده و سپس دوباره چرخ خیاطی را جمع می کنم و با گارانتی تحویب مشتری می دهم. یعنی چرخ خیاطی که تعمیر شده را با یک گارانتی 5 ساله تحویل می دهم، برخلاف برخی از تعمیرکاران که بدون یافتن عیب دستگاه با روغن کاری و تعویض سوزن آن را تحویل می دهند که بعد از مدتی نه تنها عیب دستگاه برطرف نشده بلکه قسمت دیگری نیز خراب می شود و چرخ خیاطی کامل از کار می افتد.

افشاری افزود: این حرفه در ایران ناشناخته است. سایر تعمیرکاران با احترامی که بنده برای آنها قائل هستم کارشان با تخصص من متفاوت است. از این جهت که کار من عیب یابی تخصصی چرخ های خیاطی به خصوص چرخ های خیاطی خانگی است اما سایرهمکاران فقط تعمیر کار هستند. در شرایط کنونی با توجه به تحریم ها و نیازبه عدم خروج ارز از کشور ما به آموزش و تربیت افرادی برای آموختن این فن نیاز داریم. علی رغم تلاش 4 دهه ای در این زمینه هنوز موفق به انتشار کتاب یا جزوه ای در این زمینه نشده ام البته یک سی دی آموزش تهیه شده اما بحث آموزش حرفه ای این فن هنوز آغاز نشده است.

این استاد تعمیر چرخ خیاطی در ادامه می گوید: طی سالیان گذشته بیشتر راغب به کار بر روی چرخ خای خیاطی خانگی هستم چرا که هم به کارآفرینی و توسعه کسب و کارهای خانگی و کوچک کمک می کند هم از نظر درآمد با کار بر روی چرخ های صنعتی شرایط بهتری دارد. برای این مساله هم دلیل قانع کننده وجود دارد. مثالی در این زمینه می زنم،حدود 25 سال پیش به صورت کوتاه با شرکت به نام هارطونیان همکاری می کردم. در چنین کارخانه های بزرگی هنگامی که کارگران و یا تکنسین ها بنا به هر دلیلی با دستگاه خوب رفتار نمی کنند در نتیجه این بدرفتاری به دستگاه سبب خرابی آن می شود. با خراب شدن دستگاه متولیان کارخانه  چون مساله تعمیر برای آنها خوب جا نیفتاده بود، از ادامه تعمیر منصرف شده، دستگاه را در نهایت به اجبار از مدار خارج می کردند و عملا کار تعمیر با مشکل مواجه می شد. حتی در برخی موارد به دلیل اینکه فرد غیر متخصصی دستگاه را تعمیر کرده، دستگاه دیگر قابل تعمیر نبود و برای توضیح عیب دستگاه  به متولیان کارخانه وقت و انرژی زیادی باید صرف می شد و در نهایت بدون اینکه قانع شوند،یک چرخ خیاطی صنعتی گران قیمت که برای وارد کردن آن ارز از کشور خارج شده و سرمایه ملی محسوب می شود از مدار خارج و به عنوان آهن قراضه فروخته می شد!

این کارآفرین می گوید: اما در مورد چرخ خای خیاطی خانگی اینگونه نیست. به عنوان مثال یک ژانومه 802 در صورت خراب شدن هرگز کاربرآن که یک خانم خانه دار یا یک خیاطی معمولی است، شخصا برای تعمیر آن اقدام نمی کند، یعنی برای تعمیر به تعمیرکار مراجعه می کند، که باید این تعمیرکار حرفه ای باشد تا دستگاه دچار مشکلات دیگری نشود.

این تکنسین تعمیر چرخ خیاطی در ادامه افزود: در شرایط کنونی با توجه به آسیب هایی که کرونا به کسب و کارها زد، باید بر توسعه کسب و کارهای خانگی تمرکز و آن را توسعه داد. خیاطی از جمله این کسب و کارهاست اما چرخ خیاطی دستگاه خاصی است که به نگهداری و تعمیر ویژه نیازمند است . با شناخت این دستگاه و تربیت نیروی متخصص در زمینه نگهداری و تعمیر می توان قدم های مثبتی در این خصوص برداشت. در زمینه تولید نیز همانطور که در بالا گفته شد درصورتی که تولید کننده قطعات را بشناسد توان تولید آن را در داخل دارد و نیازی به واردات نیست .

برای استفاده از اموزش های تعمیر چرخ خیاطی با شماره مرکز فنی حرفه ای تعادل تماس حاصل فرمایید.

تلفن تماس مرکز فنی حرفه ای تعادل: 88024290-021