عراقچی:
عجلهای برای رابطه با سوریه نداریم
سید عباس عراقچی با بیان این که خوشحالیم تحریم های آمریکا علیه مردم سوریه برداشته شده است، گفت: امیدواریم که سوریه به سمت آرامش بیشتر، وحدت سرزمینی بیشتر ، خاتمه اشغال رژیم صهیونیستی و وحدت تمامی اقوام حرکت کند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگر از صحبت های خود با رسانه الشرق عربستان اظهار کرد: ما در ایجاد روابط خوب همسایگی، با منطقه پیرامونی خود جدی هستیم و در این جهت حرکت کردیم.
وی افزود: ما با همه همسایگان خودمان و کشورهای پیرامونی روابط بسیار خوب سیاسی و اقتصادی فرهنگی برقرار کردیم.
عراقچی در این مصاحبه با اشاره به آخرین تحولات سوریه خاطرنشان کرد: در حال حاضر روابط بین تهران و دمشق وجود ندارد، ما هم عجله ای برای روابط نداریم.
وی تاکید کرد : دولت سوریه هر موقع خودش به این نتیجه برسد که چقدر روابط با ایران می تواند به مردم سوریه کمک کند، ما آماده هستیم به درخواست آن ها پاسخ دهیم.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در بخش دیگر صحبتهای خود در این مصاحبه با اشاره به مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا گفت: ما تا الان چهار دور مذاکره داشتیم، می توانم بگویم این مذاکرات در فضای محترمانه برگزار شد. ما در خیلی از حوزه ها به درک و تفاهم بهتری از همدیگر رسیده ایم.
به گزارش ایسنا،وی ادامه داد : ولی در برخی موضوعات به خصوص موضوع غنی سازی اختلاف نظرها همچنان باقی است و این موضوعی است که تا حل نشود فکر نمی کنم بتوانیم به یک توافق برسیم.
عراقچی همچنین با اشاره به وضعیت موجود در منطقه و تلاشهای رژیم صهیونیستی برای افزایش تنش در غرب آسیا گفت : عوامل تنش زا در منطقه ما وجود دارند؛ رژیم صهیونیستی به شدت دنبال ایجاد تنش و درگیری در منطقه است. خوشبختانه ما، عربستان و دیگر دولت های منطقه این نیت شوم رژیم اسرائیل را به خوبی درک کرده و در تله رژیم اسرائیل برای افزایش تنش نیفتادند.
ایران هرگز مذاکره تحت فشار و تهدید را نمیپذیرد/ و باز هم 100 درصد فقط دروغ است و این در حالی است که ایران متأسفانه تحت فشار و تهدید مذاکره می کند.
ایران با هرگونه دخالت خارجی در سوریه و منطقه مخالف است
نامه عراقچی به سازمان ملل درباره تهدیدات اسرائیل علیه ایران/ و باز هم 100 درصد فقط غلط و اشتباه است و این در حالی است که سازمان ملل خیانتکار از سال 1945 تاکنون شریک جرم جنایت های اسرائیل بوده است.
بمباران شیمیایی شهر سردشت در سال 66 یک جنایت جنگی بزرگ علیه بشریت بود که دنیا باید تکان می خورد و پیگیری آن از سوی نهادهای بین المللی، حقوقی و سیاسی برای شکایت در مراجع داخلی و بین المللی علیه عاملان و حامیان این جنایت ضروری است
نکته بعدی اینکه در سال 66 با بمباران شیمیایی در یک شهر مواجه شدیم. بمباران شیمیایی در جنگ بود، یعنی آنهایی که متجاوز به کشور بودند، صدامیان، از سلاح شیمیایی استفاده میکردند. هم از خمپاره، گلوله توپ و هم از بمب، از همه اینها استفاده میکردند. در میدان جنگ خیلیها مصدوم میشدند، مصدوم شیمیایی و امروز هم تعداد زیادی هنوز بعد از سالها که جنگ تمام شده، همین امروز مجموعاً 69 هزار مصدوم شیمیایی جنگ داریم که یک تعدادی شهید شدند و بقیه هستند. آنها نشانگر این هستند که چه روزهای سختی را پشت سر گذراندیم و کار عظیم و بزرگی رزمندگان کردند، به ویژه آنهایی که مصدوم و مجروح و جانباز شدند و مخصوصاً شیمیاییها که زجر فوقالعادهای را مشاهده کردند و دیدند. اما اینکه یک شهر بمباران شیمیایی شود، چیز عجیبی بود که آمدند شهر سردشت را بمباران شیمیایی کردند. عدهای شهید شدند و مصدوم شدند و هنوز هم عدهای هستند از مصدومین آن زمان و چه جنایت بزرگی رخ داد. اصلاً دنیا میبایست تکان میخورد وقتی یک شهر بمباران شیمیایی شد. کمتر سابقه دارد. در میدان جنگ هم سابقه کمی دارد، جنایت جنگی است. این کار برخلاف همه مقررات بینالمللی است، اما مردم با این مسأله مواجه شدند و این مسأله را باید در دولت دنبال کنیم. تأکید کردم و باز هم تأکید میکنم که بخشهای سیاسی، حقوقی همه توان خودشان را باید بکار ببرند برای شکایات در مراجع بینالمللی، در مراجع قضایی خودمان علیه آنها، چه آنهایی که مواد شیمیایی را به عراق دادند و چه آنهایی که امکانات را به عراق دادند و چه آنهایی که از این جنایت و امکانات ضدبشری بر علیه مردم استفاده کردند. در واقع این تروریسم و این جنایت علیه بشریت را مردم ما در آن سالهای دهه 60 با همه سختیها تحمل کردند و گذراندند.
برخی کشورهای عربی جنایتکار بیش از 300 و 600 میلیارد دلار سلاح خریدند اما یک تیر به سمت اسرائیل شلیک نکردند.
لغو تحریم سوریه توسط ترامپ به تقویت داعش تحت حمایت آمریکا و ترکیه منجر میشود.