به گزارش اکونا پرس،

اله مراد عفیفی پور در جمع کارکنان بنادر و دریانوردی هرمزگان با تشریح گزارشی از کارنامه عملیاتی مجموعه بنادر و پایانه های دریایی استان هرمزگان در دوره زمانی شش ماه نخست سال ۹۸ که با عنوان "رونق تولید" نامگذاری شده است"، اظهار داشت: در این مدت، تخلیه و بارگیری ۴۹ میلیون و ۳۳۸ هزار و۲۷۴ تن کالادر بنادر استان به انجام رسید که رشدی معادل ۴.۳درصد را شاهد بودیم.

وی اضافه کرد: حجم عمده این عملیات بندری، شامل ۳۲ میلیون و ۴۲۸ هزار و ۲۶۳ تن به کالاهای غیر نفتی با رشد ۶.۵ درصدی اختصاص دارد و ۱۶ میلیون و ۹۱۰ هزار تن با افزایش مثبت سه دهم درصدی نیز به فرآورده های نفتی مربوط است.

عفیفی پور حجم صادرات غیرنفتی از طریق بنادر بازرگانی و چندمنظوره این استان در نیمه نخست سال جاری را ۲۰ میلیون و ۲۵۸ هزار و ۲۹۱ تن با رشد ۱۱ درصدی اعلام کرد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان از کابوتاژ (کران بری) ۴میلیون و ۹۶ هزار و ۲۰۴ تن کالای غیرنفتی با افزایش ۶.۴ درصدی و همچنین واردات ۴میلیون و ۲۵ هزار و ۳۱۸ تن از اینگونه کالاها(عمدتا کالاهای اساسی و مواد اولیه کارخانجات و مراکز تولیدی کشور) با افزایش ۱۶درصدی خبر داد.

وی ادامه داد: یک میلیون و ۷۸۸ هزار و ۷۰۷ تن از این کالاها، با رشد ۲۱ درصدی ترانشیپ و یک میلیون و ۸۱۶ هزار و ۷۸۶ تن نیز ترانزیت شد.

این مقام مسئول حجم صادرات فرآورده های نفتی در بنادر این استان را شش میلیون و ۲۰۷ هزار و ۸۱۶ تن اعلام کرد و گفت: از آغاز سال ۹۸ تا ابتدای مهرماه جاری، ۴۴ هزار و ۷۲۳ تن، با افزایش چشمگیر ۸۳ درصدی در همسنجی با مدت مشابه سال گذشته، ترانزیت و ۱۰میلیون و ۶۵۵ هزار و ۲۷۸ تن، کابوتاژ شد که در این بخش رشد ۱۱.۶ درصدی به ثبت رسید.

وی بیان کرد: بنزین، روغن‌ پایه، فورفورال، قیر، کاندنسیت، نفت گاز، نفت کوره، نفت خام و هیدروکربن از جمله انواع فرآورده های نفتی تخلیه و بارگیری شده در این بنادر طی سال جاری بوده است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به فعالیت بزرگترین و پیشرفته ترین بندر کانتینری ایران(بندر شهید رجایی) در این استان، اظهار داشت: در نیمه نخست امسال، ۸۰۸ هزار و ۹۱۶ TEU کانتینر (هر تی.ای. یو معادل یک کانتینر بیست فوت) در مجموعه بنادر بازرگانی این استان تخلیه و بارگیری شد .

وی از پهلوگیری ۳۸ هزار و ۴۶۲ فروند شناور در بنادر این استان خبر داد و گفت: از این رقم، دو هزار و ۵۵۱ فروند شامل کشتی های بالای هزار تن و ۳۵ هزار و ۹۱۱ فروند از شناورهای پهلو گرفته در این بنادر، زیر هزار تن وزن داشته است.

عفیفی پور در پایان به جایگاه کلیدی این استان به عنوان پایتخت مسافرت های دریایی ایران اشاره کرد و گفت: ترابری ۹ میلیون و ۶۹۵ هزار و ۷۴۹  نفر سفر در پایانه های دریایی این استان به ثبت رسید که نشانگر رشد مثبت ۷.۷ درصدی در بخش سفرهای دریایی است.