به گزارش اکونا پرس،

به نقل از روابط عمومی شرکت شهرکهای صنعتی استان مرکزی  طیب میرزایی مدیرعامل شرکت درنشست خبری با خبرنگاران که بمناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد  گفت: حدود ۱۶۰ هکتار از اراضی شهرکها و نواحی صنعتی استان در ید افرادی است که بنابر دلایلی این اراضی را حبس کرده و استفاده ای از آنها نمیکنند و هیچ گونه ساخت وسازی نداشته اند  و لذا طی جلساتی در سال جاری به ۳۶ طرف قرارداد اعطای مهلت و مابقی فسخ قرارداد شدند.

وی ابراز کرد: اراضی  ۳۲ شهرک و ناحیه صنعتی  در حال واگذاری و  میزان اراضی شهرکها و نواحی صنعتی  در این استان ۱۲ هزار و ۵۱۸ هکتار می باشد .

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان مرکزی ادامه داد: ۵۷۶۸ هکتار از اراضی فوق در فاز عملیاتی قرار گرفته و ۲۴۵۲ هکتار واگذار شده است، همچنین این شرکت با ۳۴۷۷واحد نیز قرارداد منعقد کرده است.

میرزایی اظهار کرد: از تعداد مذکور ۱۹۸۱ واحد به بهره برداری رسیده و از این تعداد ۲۷۲ واحد غیرفعال و باقی فعال است.

وی خاطر نشان کرد:در مجموع 3 هزار و 477 قرارداد در سطح شهرکها و نواحی استان منعقد شده است و 2469 هکتار زمین واگذار شده است.

وی یادآور شد:در حال حاضر 272 واحد صنعتی غیرفعال و  1709 واحد نیز فعال می باشند.

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان مرکزی با اشاره به بحث کمبود اراضی صنعتی در استان افزود:برنامه توسعه ای شرکت در سال 1400 در دستور کار قرار دارد و انشاا.. در ناحیه صنعتی شهید سعیدی هزار هکتار در راستای طرح توسعه در نظر داریم.

وی تصریح کرد:توسعه شهرک صنعتی محلات، ناحیه صنعتی نهرمیان، ناحیه صنعتی خنجین، شهرک صنعتی شهید حبیبی و ایجاد شهرک تخصصی سمقاور در حدود 49 هکتار  در بحث فعالیت های منبت کاری در دستور کار سال 1400 قرار دارد و ناحیه صنعتی نیمور و شهرک صنعتی شازند نیز جزء برنامه های توسعه ای سال 1400 شرکت شهرکها می باشد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 10 شهرک و ناحیه صنعتی استان دارای تصفیه خانه فاضلاب می باشند اظهار داشت:از جمله مشکلات موجود برای صنایع استان کمبودآب، برق و گاز و تامین زیر ساختها می باشد.

میرزایی بیان کرد: ۲۹۸ واحد صنعتی راکد نیز امسال در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان مرکزی شناسایی که با پیگیری‌های شرکت شهرک‌ها و همکاری دستگاه‌های اجرایی دیگر از جمله سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ۳۱ واحد تا کنون به چرخه تولید بازگشته است. 

وی اضافه کرد: شمار قراردادهای واگذاری زمین در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان مرکزی قبل از دولت تدبیر و امید ۲ هزار و ۹ فقره بودکه اکنون این شاخص به سه هزار و ۳۵۹ فقره رسیده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان مرکزی افزود: آمار اشتغال در  واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان مرکزی در بدو دولت تدبیر و امید ۲۸ هزار و ۶۱۵ نفر بود که این مهم با رشد ۳۰ درصدی اکنون به ۳۵ هزار و ۶۰۶ نفر افزایش یافته است.

وی تامین آب، برق و گاز را از جمله مشکلات شرکت شهرکهای صنعتی استان مرکزی دانست و گفت: کمبود اراضی صنعتی از دیگر مشکلات شرکت است، بنابراین در سال ۱۴۰۰ توسعه ۲۰۰هکتار در ناحیه شهید سعیدی، توسعه ۸۰ هکتاری شرکت صنعتی محلات، توسعه ۱۰ هکتاری از ناحیه صنعتی نهرمیان و توسعه ۱۵۰هکتاری از اراضی شهید حبیبی در دستور کار شرکت قرار دارد.

میرزایی ادامه داد:دستگاه‌های خدمات رسان طبق قانون مکلف هستند زیرساخت های لازم را تا درب واحدهای صنعتی تامین و ارائه خدمت کنند.

وی افزود:از زمان تاسیس شرکت شهرکهای صنعتی در استان تا کنون 128 کیلومتر خط انتقال برق، 287 کیلومتر شبکه توزیع آب، 360 کیلومتر شبکه گازرسانی، 4 میلیون مترمکعب عملیات خاک برداری، 227 کیلومتر شبکه فاضلاب و 157 کیلومتر خطوط مخابراتی انجام داده است.

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان مرکزی گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده مقرر شد 85 واحد صنعتی به چرخه تولید بازگردانده شوند که با پیگیری های انجام شده تاکنون 71 واحد صنعتی به چرخه تولید بازگشته اند.

میرزایی  با اشاره به راه اندازی کلینیک های صنعتی طی دو سال اخیر گفت :شرکت شهرکهای صنعتی استان آمادگی دارد در راستای ارائه مشاوره به  واحدهای تولیدی  در مرکز کسب و کار مشاوره های تخصصی ارائه نماید.

وی اظهار داشت :  استان مرکزی در راستای بحث عارضه یابی واحدهای صنعتی از سوی کره جنوبی به عنوان پایلوت انتخاب شده و تاکنون 23 واحد صنعتی عارضه یابی شده اند .

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان مرکزی  در ادامه به پروژه های عمرانی در دست اقدام اشاره و  گفت: ۸۸ قرارداد فنی امسال در شهرک‌ها و نواحی صنعتی این استان منعقد شده است .

طبیب میرزایی بیان کرد: مجموع منابع مالی طرح‌های فنی در این راستا یک‌هزار و ۲۱۴ میلیارد ریال برآورد شده است.

وی افزود:۶۶ قرارداد اولویت‌دار از مجموع قراردادهای فنی امسال شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان مرکزی با اعتباری بالغ بر ۷۸۰ میلیارد ریال انتخاب شده که عملیات اجرایی آن‌ها کلید خورده است و تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسند. 

شایان ذکر است تور صنعتی  دو واحد تولیدی مستقر در شهرک صنعتی شماره یک اراک همزمان با این نشست خبری جهت اصحاب رسانه برگزار شد و از واحدهای تولیدی شرکت تکتاز آلومینیوم و شرکت فجر تابلو اراک بازدید بعمل آمد .

شرکت تکتاز آلومینیوم اراک در مساحتی بالغ بر 3500 مترمربع ایجاد شده  و این شرکت با ایجاد30 نفر اشتغال مستقیم در راستای تولید پروفیل آلومینیوم فعال و مواد اولیه این شرکت بیلت می باشد  و در حال حاضر با ظرفیتی بالغ بر 10 تن در روز فعال می باشد.

شرکت فجر تابلو اراک واحد تولیدی دیگری بود که مورد بازدید قرار گرفت .

این واحد تولیدی در مساحتی حدود دو هزار مترمربع ایجاد شده واین شرکت با ایجاد 50 اشتغال مستقیم و بیش از  200 نفر اشتغال غیر مستقیم در راستای تولید تابلوهای برق فشار ضعیف، متوسط و فشار قوی فعال میباشد و به به کشورهای عراق و امارات نیز صادرات دارد.

شرکت فجر تابلو در حال حاضر سالانه با ظرفیتی بالغ بر 1500 عدد تابلو فشار ضعیف و هزار عدد تابلو فشار متوسط  فعال می باشد.