به گزارش اکونا پرس،

به نقل از اینترفاکس، یوگنی موسکویچف گفت: برای تقویت همکاری با ایران در نخستین گام احداث خطوط آهن را در دستور کار قرار داده ایم.

وی ادامه داد: با جمهوری آذربایجان توافق کرده ایم تا از طریق این کشور ترانزیت آزاد محموله به ایران صورت گیرد ، به همین دلیل حجم محموله ها یی که امروز به ایران منتقل  و از این کشور به روسیه حمل می شود در سال های 2019 تا 2021 ، 30 درصد رشد خواهد کرد.

مسائل مربوط به حمل کالاها بین روسیه، ایران و جمهوری آذربایجان هفته گذشته مورد بررسی قرار گرفت.  سه طرف  با اشاره به ضرورت افزایش حجم انتقال محموله های تجاری، برای ایجاد گروه کاری به منظور توسعه ساختارهای نظارت بر این موضوع توافق کردند.  علاوه بر آن سه کشور در چارچوب هفته حمل و نقل درخصوص نحوه انتقال کالا از هند به ایران و روسیه تبادل نظر کردند.

گذرگاه بین المللی شمال جنوب از قلمرو ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه می گذرد.

شرکت خطوط آهن روسیه در گزارشی اعلام کرد : بخش زمینی راهگذر شمال جنوب در روسیه از ساحل دریای خزر تا مرز فنلاند حدود سه هزار کیلومتر است. این راهگذر ارتباط ترانزیتی کشورهای شمال اروپا و روسیه را از طریق ایران و دریای خزر به کشورهای حوزه اقیانوس هند، خلیج فارس و جنوب آسیا برقرار می‌ کند. در این میان اتصال خلیج فارس و بندر چابهار در ساحل شرقی دریای عمان برای مبادله کالا به شرق کشور و همسایه‌های شرقی و آسیای میانه نقش مهمی ایفا می کند. این راهگذر مهمترین حلقه تجارت بین آسیا و اروپا به شمار می رود که در مقایسه با مسیرهای سنتی از نظر مسافت و زمان تا 40 درصد کوتاه تر و از نظر هزینه تا 30 درصد ارزان تر و یکی از مسیرهای مهم ترانزیتی در آسیای میانه است.

کشورهای واقع در مسیر، با تشکیل اتحادیه و انعقاد قراردادهای همکاری در رقابتی همه‌جانبه به توسعه و تجهیز بندرها، جاده‌ها، پایانه ها و مسیرهای ریلی خود می‌ پردازند. در صورت فعال شدن همه حلقه‌های این زنجیره، انتقال کانتینر از بندر بمبئی هند به مسکو در روسیه نزدیک به یک ماه زمان نیاز دارد، در حالی که ترانزیت کانتینری مشابه از طریق دریای بالتیک با افزایش 20 درصدی هزینه حمل و نقل همراه است.

رئیس جمهوری روسیه در سفر به جمهوری آذربایجان در ماه گذشته و پس از دیدار با رئیس جمهوری آذربایجان، به وزارت حمل و نقل، توسعه اقتصادی و شرکت راه آهن روسیه دستور داد تا اول ماه دسامبر، طرح مشروحی را برای اجرای پروژه رهگذر بین المللی شمال جنوب تدوین و آماده کنند.