به گزارش اکونا پرس،

به نقل از روابط عمومی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، مهندس غلامرضا نصیرایی مدیر فنی این شرکت با اعلام این مطلب گفت: با تأکید و حمایت‌های ویژه مدیرعامل این شرکت و پیگیرهای به‌عمل‌آمده، فرآیند ساخت قطعات و تجهیزات موردنیاز شیرهای درون‌چاهی باهدف بهینه‌سازی و ارتقاء شیرهای پیش‌گفته با صرفه‌جویی اقتصادی ۷ میلیون یورویی برای عملیات تعمیر چاه‌ها بدون نیاز به استفاده از دکل حفاری انجام گرفت.

وی در همین ارتباط افزود: ارتقاء این شیرها با استفاده از توانمندی شرکت‌های داخلی و با همکاری خدمات فنی چاه‌های نفت و گاز زاگرس جنوبی و نظارت مهندسی بهره‌برداری ستاد در چهار حلقه از مجموع ۹ حلقه چاه با موفقیت نصب گردید و پنج حلقه چاه دیگر نیز در دست اقدام می‌باشد.

وی ادامه داد: در این روش ابداعی، بهینه سازی قطعات داخلی شیرهای ایمنی با هزینه مالی و زمان اجرایی بسیار کمتر بدون نیاز به استفاده از دکل تعمیراتی، معادل حداکثر ۶۰۰ میلیون تومان برای ۹ حلقه چاه است.

نصیرایی خاطرنشان کرد: فشار موردنیاز جهت بازنمودن شیرهای مدنظر با انجام اقدامات اصلاحی از ۱۵۰۰ پام به ۴۰۰ پام کاهش یافته که این الگو می‌تواند برای موارد مشابه و در سایر چاه‌های شرکت ملی نفت ایران مورداستفاده و بهره‌برداری قرار گیرد.

مدیرفنی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به الزامی بودن شیرهای ایمنی درون‌چاهی اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به تبدیل چاه‌های سراجه قم از تولیدی به تزریق/ بازتولید و به‌تبع آن، افزایش فشار عملیاتی را در برداشته که با نصب شیرهای ایمنی درون‌چاهی بهینه‌شده، شاهد کاهش ریسک های فنی و عملیاتی خواهیم بود.

وی در خصوص اهمیت انجام ایمن عملیات ذخیره‌سازی و بازتولید گاز سراجه قم گفت: نفت مناطق مرکزی ایران با تزریق گاز در ماه‌های نخست سال و بازتولید آن در فصول سرد سال به میزان بیش از یک میلیارد مترمکعب نقش بسزایی در تأمین پایدار انرژی موردنیاز و پشتیبانی شبکه سراسری گاز کشور ایفا می‌کند.