به گزارش اکونا پرس،

ولی نادی قمی درباره افزایش قیمت سهام شرکت ها در روزهای اخیر که منجر به رکوردشکنی تاریخی تازه و عبور شاخص از خط مقاومت 100 واحدی شده به سنا گفت: طی هفته های اخیر و بعد از جهش قیمت ها در بازار ارز و سکه و متعاقب آن جهش بازار مسکن و تلاطم قیمت ها در بازار خودرو، بسیاری از کارشناسان انتظار داشتند قیمت ها در بازار سهام نیز رشد کند. چرا که از یک طرف نقدینگی بی ثبات راه خود را به بازار سهام باز می کند و از طرف دیگر قیمت سهام بسیاری از شرکت ها حتی بر اساس دلار 4200 تومانی نیز نسبتاً ارزان برآورد می شود.

وی افزود: البته انتظار می رود سیاست ارزی جدید هر چه زودتر اصلاح شود تا ضمن حذف رانت و فساد ناشی از تفاوت نرخ ارز 4200 تومانی و قیمت ارز در بازار آزاد (قاچاق)، صادرات نیز مورد تشویق قرار گیرد.

این کارشناس با بیان اینکه در حال حاضر مهمترین پشتوانه های رشد بازار سهام را می توان در سه عامل جستجو کرد، گفت: اول نقدینگی بی ثبات است که بعد از ایجاد تلاطم در بازار ارز، سکه، مسکن و خودرو، زمینه را برای ورود به بازار سهام مناسب دیده است. دوم ثبات قیمت های بالای مواد خام در بازارهای جهانی و سوم زمزمه تغییر در سیاست ارزی و برآورد بازار سهام از حتمی بودن این تغییر است.

نادی قمی ادامه داد: سیاست ارزی قبلی دولت به مراتب بهتر از سیاست ارزی جدید بود و بهتر می توانست در کنترل نرخ ارز موثر باشد. بنابراین ورود منابع جدید و هیجان ناشی از نقدینگی وارد شده به بازار سهام منجر به جهش 2768 واحدی شاخص کل بورس (2.8 درصد) در روزهای اخیر شد که طی یک سال اخیر بی نظیر بود .

وی افزود: اگرچه با توجه به نرخ بازدهی در بازارهای رقیب، امکان بازدهی بین 20 تا 30 درصدی بازار سهام وجود دارد اما نباید وی فراموش کرد اقتصاد در سال جاری با وضعیت دشواری روبرو است و ریسک های تهدید کننده رونق بازار سهام در حال برجسته شدن هستند. براساس مفاهیم تئوریک محرک های اصلی بازار سهام در دو دسته کلی شامل رشد واقعی قدرت سودآوری شرکت ها و کاهش ریسک بازار طبقه بندی می شوند که در خصوص این دو مورد دغدغه وجود دارد.

به گفته نادی قمی، با توجه به تحریم های جدید آمریکا و آینده نامشخص برجام، ریسک های سیاسی بازار درحال افزایش است و وضعیت بانک ها و نرخ سود سپرده ها نیز ریسک های مالی بازار و نرخ تنزیل بازار را افزایش می دهد.

وی ادامه داد:  اگرچه رقم سود شرکت ها (به خصوص شرکت های صادراتی) در سال جاری افزایشی است اما بخشی از این تغییرات مثبت سود نیز در اثر بزرگ نمایی مقیاس ها (کاهش ارزش ریال) است. چرا که قدرت سودآوری شرکت ها در اثر فتح بازارهای جدید برای فروش محصولات یا در اثر افزایش بهره وری در تولید محصولات و به تبع آن کاهش بهای تمام شده محصولات افزایش خواهد یافت.