به گزارش اکونا پرس،

به نقل از ایرنا، دکترعلی اکبر حق دوست درباره سازوکار واگذاری بیمارستان های دولتی به هیات امنا اظهار داشت: تعدادی از پرسنل بیمارستان یا پزشکان به عنوان هیات مدیره بیمارستان، شخصی را به عنوان مدیرعامل برای مدیریت بیمارستان انتخاب می کنند و محاسبات سود و زیان مانند یک مدل شرکتی انجام خواهد شد که این روش تقریبا مانند بیمارستان های خصوصی است، البته بیمارستان های خصوصی براساس تعرفه خصوصی فعالیت می کنند، اما این بیمارستان ها با تعرفه دولتی اداره می شوند.
دکترحق دوست در ادامه افزود: نمی توان انتظار داشت که این طرح بتواند در کوتاه مدت، تغییرات ریشه ای ایجاد کند. نظارت بر فعالیت این نوع از بیمارستان ها نیز همچنان برعهده معاونت درمان وزارت بهداشت خواهد بود.
وی با اشاره به موضوع هیات امنایی شدن بیمارستان ها بیان کرد: در برخی دانشگاه ها این فرآیند آغاز شده که اقدام بسیار موثری است. البته این طرح محدودیت هایی نیز دارد و زمانی می توان به صورت کامل از بخش خصوصی انتظار داشت با راندمان کامل بیمارستانی را مدیریت کند که اختیارات صفر تا صد داشته باشند. به طور مثال یک بیمارستان خصوصی در نحوه بکارگیری نیروها دست بازتری نسبت به بیمارستان دولتی دارد.
معاون وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر، مدیریت مستقل بیمارستانی نیز در برخی دانشگاه های علوم پزشکی کشور مانند دانشگاه علوم پزشکی ایران اجرایی شده است.
وی درخصوص اهمیت برون سپاری خدمات و کاهش تصدی گری دولت گفت: یکی از مهمترین اقداماتی که وزارت بهداشت انجام می دهد و دنبال می کند، بحث خصوصی سازی و برون سپاری نظارت ها است. در حال حاضر، قسمت قابل ملاحظه ای از کارها در سطح دانشگاه های علوم پزشکی به نظارت ها و بازدیدها در حوزه های مختلف از جمله مراکز تهیه و توزیع غذا، رستوران ها، کارخانه ها، بازدید از داروخانه ها و مطب ها و بیمارستان ها و غیره سپری می شود.

معاون برنامه ریزی راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت، افزود: موضوع نظارت بسیار وقت گیر است از این رو، فرآیند برون سپاری امور آغاز و در برخی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، مراکزی با عنوان دفاتر خدمات سلامت تشکیل شده است، چراکه موضوع برون سپاری به شکل های مختلف مورد نظر وزارت بهداشت است که ادامه و گسترش می یابد.