به گزارش اکونا پرس،

زهرا ساعی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با اکوناپرس ‌با مثبت ارزیابی کردن برنامه ملی بازآفرینی پایدار بافت شهری افزود: ما در کلانشهرها به ویژه تهران، مشکلی با عنوان بافت‌های فرسوده، سکونتگاه‌های غیررسمی، بافت‌های تاریخی و حاشیه‌ای داریم که در همه این موارد به علت اینکه زمان زیادی از ساخت آنها می‌گذرد، دچار فرسودگی شده و مشکلات عدیده‌ای را هم برای مردم آن محلات ایجاد کرده‌اند.

وی ادامه داد: اگر موضوع را بیشتر بررسی کنم مثل ساختمان پلاسکو یا ساختمان وزارت نیرو می‌توانند فاجعه آفرین هم باشند، به همین علت چند سالی است که دولت این اهتمام را دارد که نوسازی، بهسازی و مقاوم‌سازی انجام بدهند و به نوعی بافت‌های فرسوده را شناسایی و در جهت احیای آنها قدم بردارد.

ساعی اضافه کرد:  در مجلس هم بنابر ضرورتی که احساس شد سال گذشته در تدوین ماده 59 برنامه پنج سال ششم توسعه به منظور تولید و عرضه مسکن، وزارتخانه‌های راه و شهرسازی، کشور و شهرداری‌ها را مکلف کرده‌ایم که در طول برنامه نسبت به احیا، نوسازی، بهسازی و مقاوم‌سازی و بازآفرینی سالانه حداقل 270 محله در قالب مطالعات مصوبه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار برحسب گونه‌های مختلفی که گفته شد اقداماتی انجام دهد تا ارتقاء دسترسی به خدمات و بهبود زیرساخت‌ها را انجام دهد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی‌تاکید کرد: در همه این کارها حتما باید رویکرد محله محوری باشد، یعنی مقتضیات فرهنگی، بافت شهری و ... را انجام دهد و قرار شد بودجه این طرح در قالب بودجه‌های سنواتی هم دیده شود و در اختیار دستگاه‌های متولی قرار بگیرد و این کار باید انجام شود.

وی تصریح کرد: عمر خیلی از ساختمان‌ها تقریبا به نیم قرن یا بیشتر می‌رسد و اینها همه می‌توانند برای مردم حادثه آفرین باشند. از هر جنبه‌ای که نگاه کنیم بحث حقوق شهروندی، زیباسازی شهری و امنیت شهری موضوعاتی است که برای تامین آنها باید در همه شهرها به ویژه کلان شهرها این کارها صورت بگیرد. در حال حاضر هم کارهایی در حال انجام است که نیاز به تسریع دارد. اگر همه این موارد انجام شود می‌توانیم اطمینان داشته باشیم که شهری ایمن و با امنیت داریم که بافت فرهنگی و اقتصادی آن نیز مناسب خواهد شد.

ساعی با اشاره به اینکه برنامه ملی بازآفرینی شهری دولت در راستای اهداف مصوبه است، افزود: باید وزارتخانه‌هایی که در مورد خطاب مصوبه هستند در این موضوع فعال شوند و بودجه‌های این طرح را فراهم کنند، سال گذشته حادثه پلاسکو را داشتیم و امسال هم که حادثه ساختمان برق حرارتی وزارت نیرو، بررسی که می‌کنیم در مناطق قدیمی ‌و مرکزی شهر که پر تردد هم هستند مشکلات زیادی را خواهیم داشت.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ‌با اشاره به معضلات اجتماعی بافت‌های فرسوده گفت: به علت تراکم بالای اماکن فرسوده و به ویژه در حواشی شهر فضاهای فرهنگی و سرانه‌های ورزشی و آموزشی بسیار پایین است، همین موضوع و جمعیت بالا و عدم تخصیص امکانات آموزشی و فرهنگی و مشکلات اقتصادی که مختص این مناطق می‌تواند باشد، باعث تشدید آسیب می‌شود.

وی اظهارداشت: متاسفانه یکسری مشکلات و معضلات اجتماعی از جمله بحث مواد فروشی و تجمع معتادان در این مناطق ممکن است به لحاظ کمبودهایی که وجود دارد، بیشتر دیده شود. باید این فضا را مرمت کرده و فضاهای فرهنگی در این مناطق توسعه یابد تا کودکان و زنان که قشر آسیب‌پذیر این مناطق هستند، با امنیت بهتری زندگی کنند و دسترسی آنها به امکانات و خدمات بیشتر باشد.