به گزارش اکونا پرس،

علی‌اکبر صالحی در این آیین گفت: این سانتریفیوژ،10 برابر سانتریفیوژهای نسل اول می توانند غنی سازی اورانیوم را انجام دهند.

وی افزود: پس از ابلاغ دستور گسترش و شتاب بخشی به فعالیت های تحقیق و توسعه هسته ای کشور بدون رعایت تعهدات برجامی، اقدامات ویژه ای در زمینه تحقیق و توسعه روی ماشین های سانتریفیوژ صورت گرفته است.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: سالهای زیادی غنی سازی کشور با ماشین های نسل اول IR1 انجام می شود که پس از ابلاغ گام سوم، اولین بار اختلاط محصول و پسمان تولیدی ماشین های نسل جدید متوقف شده و از آنها به منظور جمع آوری محصول غنی شده استفاده می شود.

وی افزود: با این اقدامات، حدود دو هزارو 500 سو بر ظرفیت بالفعل غنی سازی کشور افزوده  خواهد شد.

صالحی گفت: در روند تکوین ماشین های سانتریفیوژ IR6 برخی آزمایش ها در زمان کوتاه تر در دستور کار سازمان انرژی اتمی قرار گرفت.

رئیس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: آزمایش و گازدهی ماشین های زیر بحرانی IR6f شروع شده و زنجیره 20 ماشین آن راه اندازی و گازدهی شده است.

 

وی با اشاره به اینکه آزمایش و گازدهی ماشین های سبیلوز IR5 در قالب یک زنجیره، 10 ماشین آن انجام شده است گفت: ماشین های سانتیریفیوژ جدیدIR8F – IR8B – IR7  IR6 , IR9 نصب و سه ماشین IR8 با موفقیت راه اندازی و گازدهی شده است.

صالحی در پایان گفت: تعداد ماشین های نسل جدید تحقیق و توسعه از حدود 50 ماشین قبل از برجام ، پس از اجرای گام سوم کاهش تعهدات برجامی حدود 10 برابر افزایش یافته است.

جمهوری اسلامی ایران تاکنون در سه گام خود از میان پنج تعهد اصلی برجامی (سقف ذخایر، سقف درصد غنی سازی ، زمان بندی تحقیق و توسعه، تعداد ماشین های غنی سازی و نظارت ها) سه تعهد را کنار گذاشته است.

گام اول شامل رعایت نکردن محدودیت های مربوط به نگهداری ذخائر اورانیوم غنی شده و آب سنگین (در 18 اردیبهشت)، گام دوم رعایت نکردن محدودیت های مربوط به سطح غنی سازی اورانیوم و اقدامات مربوط به مدرن سازی رآکتور آب سنگین اراک (در 14 تیر) است.