به گزارش اکونا پرس،

به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۴، نخستین جلسه قرارگاه بازسازی اماکن آسیب‌دیده با حضور سیدمحمد موسوی، شهردار منطقه ۴ برگزار شد.

 وی در ابتدای این جلسه ضمن تسلیت ایام حزن‌الله و تسلیت شهادت حضرت امام سجاد (ع)، با اشاره به حملات ناجوانمردانه رژیم غاصب صهیونیستی و جنگ ۱۲ روزه اظهار کرد: مسئولیت رسیدگی به وضعیت آسیب‌دیدگان و بازسازی اماکن آسیب‌دیده، به طور کامل به عهده شهرداری تهران و مناطق گذاشته شده است و این فرصت ارزشمندی برای خدمتگزاری و ذخیره آخرت برای ما به شمار می رود.

وی ادامه داد:  این مهم باعث شد تا قرارگاهی برای بازسازی اماکن با سازماندهی و برنامه‌ریزی دقیق تشکیل داده تا به صورت منسجم و هدفمند بتوانیم موضوع را مدیریت کنیم. بزرگ‌ترین دستاورد این جنگ، انسجام ملی و همبستگی مردم است که برای جمهوری اسلامی، دستاوردی سترگ و پشتوانه‌ای برای نیروهای مسلح ما محسوب می‌شود. مردم بازوان توانمندی هستند که می‌توان برای کمک روی آنها حساب کرد.

شهردار منطقه ۴ با تشریح ابعاد مختلف رسیدگی به آسیب‌دیدگان خاطرنشان کرد:  بخشی از وظایف ما شامل حمایت‌های فرهنگی و اجتماعی و بخشی دیگر مربوط به ساماندهی آسیب‌دیدگان و پرداخت خسارات مالی است. از امروز تا اطلاع ثانوی، کانکس‌ها و چادرهای پاسخگویی به مردم همچنان برپا خواهد بود و شهرداران نواحی نیز در محل حضور دارند تا به طور مستقیم به مشکلات شهروندان رسیدگی کنند.

موسوی درباره نحوه جبران خسارت‌ها و دلجویی از آسیب‌دیدگان گفت: اسکان، بازسازی و نوسازی واحدهای مسکونی از محورهای اصلی برنامه ما هستند. ساختمان‌هایی که آسیب‌ جزئی مانند شکستگی شیشه یا خسارات مختصر دیده‌اند، تا ۲۵ تیرماه توسط شهردار ناحیه ترمیم و رفع می‌شوند. تعمیرات غیراساسی نیز طی ۳ ماه آینده خاتمه یافته و در این مدت، افراد در محل هتل اسکان داده خواهند شد و پس از اتمام تعمیرات، به منازل خود بازمی‌گردند.

وی درباره واحدهای دارای آسیب اساسی افزود: برای واحدهایی که نیازمند تعمیر اساسی هستند، منازلی با متراژ مشابه در همان محدوده اجاره می‌شود تا ساکنان دغدغه اسکان نداشته باشند. ستاد بحران منطقه، نوع و میزان تعمیرات لازم را مشخص خواهد کرد. اگر مالکین تمایل داشته باشند شخصاً ملک خود را بازسازی کنند، شهرداری هزینه‌ها را پرداخت می‌کند و اگر قادر نباشند، شهرداری منطقه این مسئولیت را به عهده می‌گیرد.

شهردار منطقه ۴ ادامه داد:  برخی افراد ممکن است دیگر به ملک خود تمایلی نداشته باشند، که در این صورت اداره املاک وارد عمل شده و واحدی معادل به آنها واگذار می‌شود. شایان ذکر است افرادی که تخریب کامل را خود انجام دهند، از بسته‌های تشویقی با افزایش تراکم ۴۰ تا ۴۵ درصدی بهره‌مند می‌شوند. در خصوص لوازم منزل آسیب‌دیده نیز تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان برای تهیه وسایل ضروری در نظر گرفته‌ایم. موضوع خسارت خودروها نیز با همکاری ستاد بحران و فراجا در دست پیگیری است.

سیدمحمد موسوی با تاکید بر تداوم تشکیل جلسات بازسازی تاکید کرد:  این جلسات با سرعت و به صورت منظم تکرار می‌شود تا همکاران گزارش عملکرد خود را ارائه داده و روند اجرایی به طور کامل رصد و پیگیری شود.

شهردار منطقه ۴ در پایان به نحوره جبران خسارت و دلجویی از افراد آسیب دیده تاکید کرد و گفت: لازم است رسیدگی به آسیب‌دیدگان صرفاً در قالب حمایت‌های مالی و بازسازی خلاصه نشود، بلکه می بایست با رویکردی انسانی و همراه با احترام، آرامش‌بخشی و تکریم شهروندان، تلاش کنیم تا مرهمی بر زخم‌ها و دغدغه‌های این عزیزان باشیم. شهرداری منطقه ۴ با بسیج همه ظرفیت‌ها و منابع موجود، جبران خسارت‌ها را به گونه‌ای پیگیری خواهد کرد که هم انتظارات آسیب‌دیدگان برآورده شود و هم بار روانی و اجتماعی این حادثه تا حد امکان از دوش خانواده‌ها برداشته شود.