به گزارش اکونا پرس،

به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ٢٢؛ سیده زهرا طالبیان، مدیر سرای محله آبشار درباره هدف از احداث باغ هسته های دور ریز میوه گفت: شهروندان می توانند از زباله تَر استفاده بهینه داشته باشند و آن را به دل طبیعت برگردانند. هدف ما به صفر رساندن پسماند خانه، محله و به زودی منطقه است. وقتی که ما از دیدن، بوییدن و خوردن میوه ای لذت می بریم، برای شکرگزاری از این نعمتی که خداوند به ما داده است، حداقل وظیفه ای که داریم این است که هسته آن را به خاک برگردانیم تا حتی اگر به میوه تبدیل نشود به خاک تبدیل شود.

طالبیان درباره آغاز فعالیتش در حوزه محیط زیست به سال ٩٣ و حضورش در مرکز بازیافت زباله آرادکوه در کهریزک اشاره کرد و گفت: وقتی از نزدیک درباره نفوذ شیرابه زباله تَر به منابع آب های زیرزمینی و به خطر افتادن سلامتی کارگران بخش تفکیک زباله به انواع بیماری ها مطلع شدم، تصمیم گرفتم که تفکیک زباله را از خانه شروع کنم.

مدیر محله آبشار در ادامه گفت: امسال با شروع طرح کاپ در محله صدرا در منطقه ٢٢، تصمیم گرفتم برنامه ریزی های لازم را برای اجرایی شدن این طرح در محله آبشار به صورت داوطلبانه انجام دهم. برای این کار به اطلاعات و دانش بیشتری درباره انواع زباله ها، تفکیک و خشک کردن آنها داشتم و این کار را عملاً در منزل آغاز کردم.

طالبیان در باره انگیزه اش از تفکیک زباله که تولید و نگهداشت خاک بود اشاره کرد و  گفت: در انجام تفکیک زباله خشک مشکلی نداشتم، اما با زباله های تَر، بوی تند و آلودگی آنها باید چه کاری انجام میدادم. تفاله چای، پوست محصولات جالیزی مثل خیار، گوجه، سیب زمینی، پیاز و حتی تخم مرغ را بصورت جداگانه خشک و از پودر آن برای خاک گلدان استفاده کردم. پسماند غذا ها را فریز می کردم و پس از جمع آوری آنها، در فرصت مناسب برای حیوانات در دهکده مهربانی می بردم. با این کار، بوی بد مخزن زباله از بین رفت.

مدیر محله آبشار در ادامه توضیح داد: با شروع تفکیک زباله، تجربیات خود را با نمایش عکس و کلیپ و مستندسازی در فضای مجازی و در گروه فعالان محیط زیست منتشر کردم. شهروندان مشتاق به محیط زیست، در پاسخ به این کار، تصاویر و فیلم های تفکیک زباله منزل خود را برای من ارسال می کردند.

او تصریح کرد: تصاویر ارسالی در فضای مجازی، کانال تلگرام، واتس اپ و اینستاگرام سرای محله آبشار بازخورد خیلی خوبی را در آموزش تفکیک زباله از مبداء نشان می داد. ساکنین محله آبشار با اشتیاق در طرح شنبه های بدون پسماند شرکت می کنند و زباله های تفکیک شده را به غرفه بازیافت میدان تره بار محله تحویل می دهند و تصاویر خود را در گروه ارسال می کنند.

طالبیان درباره تفکیک زباله تَر و رسیدن به باغ هسته های دور ریز  میوه توضیحاتی بیان کرد و گفت: با شروع طرح کاپ، تصمیم گرفتم هسته های دور ریز میوه را خشک کنم و در اواخر فصل پاییز و قبل از شروع سرما و اولین بارش برف، در دل خاک بکارم. موضوع را در گروه فعالان محیط زیست مطرح کردم و از آنها خواستم که هسته ها را جمع آوری کنند تا در فرصت مناسب برای کاشت آنها اقدام کنیم.

مدیر محله آبشار در ادامه گفت: با همکاری معاونت امور اجتماعی منطقه و با حمایت اداره اموربانوان منطقه، زمینی در بوستان چیتگر با دسترسی ٢٠٠ متری از جاده اصلی و در کنار حوضچه آب در مجموعه مدیریت پارک چیتگر، در اختیار ما قرار داده شد و ما توانستیم در روز ٢٩ آبان ماه سال جاری، ضمن رعایت شیوه نامه های بهداشتی ستاد مبارزه با کرونا، با حضور دارطلبانه تعدادی از فعالان محیط زیست و مدیران شهری، اولین "باغ هسته های دور ریز میوه" را احداث کنیم.

این بانوی فعال محیط زیست در پایان به کاشت ٣٠ نوع هسته میوه درخت هایی مثل خرمالو، زالزالک، گیلاس، سیب و سنجد در این باغ اشاره کرد و گفت: حدود یک تا سه سال طول می کشد تا این هسته ها به نهال تبدیل شوند و نیاز به مراقبت و آبیاری به موقع دارند. پس از رشد نهال ها، آنها را به پارک ها و کنار خیابان های سطح منطقه منتقل و به یاری خدای بزرگ، در طی سال های آینده، منطقه ٢٢ را پر از درخت میوه خواهیم کرد.