به گزارش اکونا پرس،

محمد رضا مودودی معاون توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت ایران در گفت و تو با خبرنگار ما،  اظهار داشت: بخش خصوصی بازیگر اصلی تجارت خارجی است و باید در کنار کسب مهارت‌های فنی، افزودن دانش و حقوق بین‌الملل، مهارت‌های لازم را در زمینه بازاریابی و مذاکره کسب کند و از نگاه سنتی و نیز فروش حجره‌ای فاصله‌ بگیرد.

 

مودودی در ادامه یادآور شد: باید به سمت بازارهای مدرن حرکت کنیم و با بازاریابی، ایجاد شبکه توزیع و آشنایی با حقوق بین‌الملل در جهت پیشرفت تجارت خارجی گام برداریم، چرا که در حال حاضر ضعف‌های عدیده‌ای در این بخش داریم.

 

وی افزود: به نظر می رسد در این زمینه بهتر است که تجارت آموزش محور گام برداریم و سازمان توسعه تجارت نیز رویکرد خود را به سمت بین‌المللی کردن شرکت‌ها وآموزش‌های لازم در امر تجارت سوق دهد و جهت‌گیری سازمان به سمت تقویت شرکت‌های بین‌المللی و تقویت شرکت‌های رقابت‌پذیر تغییر پیدا کند.

 

این مقام مسئول در سازمان توسعه تجارت اضافه کرد: اگر بتوانیم در این بخش با برنامه‌ریزی عمل کنیم با نگاهی تخصصی به بخش تجارت می توانیم در این بخش تحول عمده‌ای ایجاد کنیم و از رقابت‌های منفی مخربی که توسط برخی افراد که تنها نام تاجر را یدک می‌کشند ایجاد شده و بازار تجار اصلی را نیز مخدوش می‌کنند جلوگیری کنیم، چرا که این افراد بازار کسب‌وکار را مخدوش و آشفته کرده و در برهه‌های زمانی مختلف از آب‌ گل‌آلود ماهی می‌گیرند. مسئله اشاره شده باعث خواهد شد تا تبعات منفی این اتفاقات در بلندمدت به نظام اقتصادی لطمه بزند.

 

وی افزود: از دیگر امتیازاتی که ما داریم، صنایع تبدیلی است که همچنان در این بخش به طور کامل از پتانسیل‌های موجود بهره‌برداری نکرده‌ایم. به این مسائل می‌توانید موقعیت ژئوپولتیک و جغرافیایی ایران را نیز اضافه کنید چرا که کشور ما به لحاظ ترانزیتی، منطقه کانونی و نقطه استراتژیکی شرایط بی‌نظیری دارد که می توانیم استفاده فوق‌العاده‌ای در مباحث تجاری از آن ببریم.

 

مودودی اضافه کرد: در مورد نقاط ضعف تجارت خارجی خود نیز باید اشاره کنم که همچنان به مقوله تجارت به عنوان یک مسئله تخصصی نگاه نکرده‌ایم و همچنان با نگاه سنتی تجارت خود را پیش می‌بریم. ما همچنان در این بخش با نگاه سنتی حرکت می‌کنیم؛ هرچند که پیشینه قابل اشاره‌ای را از تجارت در کارنامه داریم اما باید بپذیریم که بازار مدرن امروز امکانات و شرایط مدرن خود را می‌طلبد ونمی‌توانیم با سبک و سیاق قدیمی نیازهای خود را پاسخگو باشیم.

 

ایران برای هیچ کشوری محدودیتی در تجارت قائل نیست و اگر قوانین سخت‌گیرانه‌ای را در مورد برخی از کشورها وضع می‌کند فقط به علت احترام به قوانین داخلی کشورهای همسایه و عدم مداخله‌گری یا تشدید تنش‌ها در منطقه است.

 

وی افزود: درهای تجارت ایران به روی همه کشورها باز است و ما از توسعه روابط با کشورهای جهان به ویژه همسایگان استقبال می‌کنیم و از همه کشورها می‌خواهیم ایران را شریک تجاری باثبات خود بدانند.

 

معاون کمک‌های تجاری سازمان توسعه تجارت، خاطرنشان کرد: ما با هیچ کشوری محدودیتی در صادرات و واردات و ترانزیت نداریم و ارتباط با همه کشورها را بر اساس روابط متقابل استوار کرده‌ایم.

 

وی تصریح کرد ؛برگزاری نمایشگاه ها از ابزارهای مهم توسعه صادرات است

 

این موضوع  به عنوان یکی از وظایف ذاتی سازمان توسعه تجارت تعریف شده است

معاون توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت ایران گفت: سازمان توسعه تجارت برای تولیدکنندگان داخلی و معرفی توانمندی‌های آنان و همکاری های بین المللی تمام تلاش خود را در جهت توسعه صنعت نمایشگاهی به کار می‌گیرد 

 

و در سال جاری نیز علیرغم تمام تلاش های عرضی و فشارهای بین المللی و اقتصادی نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران را برگزار خواهیم کرد.