به گزارش اکونا پرس،

به نقل از شاتا، مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک در این ارتباط گفت: نزدیک به 3 سال از قرار گرفتن نام صندوق در لیست بنگاههای قابل واگذاری می گذرد، که در این مدت آقایان مهندس نعمت زاده و دکتر شریعتمداری تلاش های فراوانی برای خارج شدن صندوق از لیست واگذاری انجام دادند.

محمد حسین مقیسه افزود: جلسات و مکاتبات متعددی انجام شد و در نهایت با همراهی وزارت اموراقتصادی و دارایی و موافقت کمیسیون فرعی و اصلی اقتصاد ودر نهایت با تصویت هیات دولت ، این مهم اتفاق افتاد.

وی گفت: متاسفانه در این مدت ، صندوق دچار مشکلاتی با ذینفعان مختلف از جمله سیستم بانکی شد.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک افزود:این گونه صندوق ها در اکثر کشورهای دنیا، تحت نظر دولت ها اداره می شوند چراکه ماهیت آن حمایتی و وظیفه آنها تقبل ریسک هایی است که بخش خصوصی توان انجام آن را ندارد، لذا از اساس قابل واگذاری نیستند.

مقیسه در ادامه گفت:اساسنامه صندوق نیاز به اصلاحاتی در جهت تسهیل حمایت از صنایع کوچک دارد که در این سالها به دلیل این که صندوق در لیست بنگاههای قابل واگذاری بوده ، امکان قانونی برای این اصلاحات فراهم نگردیده است اما با رفع این مشکل، امیدواریم بتوانیم ، اصلاحات اساسنامه را انجام دهیم.

وی در ادامه مهمترین چالش کنونی صندوق را کمبود سرمایه اعلام کرد و گفت: سرمایه این صندوق 110 میلیارد تومان است که ما حداکثر تا 6 برابر آن را می توانیم ضمانت نامه صادر کنیم و این در حالی است که ارزش تعهدات باز صندوق از بابت ضمانت های صادر شده به بیش از 600 میلیارد تومان رسیده است.

مقیسه تاکید کرد: برای ادامه فعالیت صندوق، نیاز فوری به افزایش سرمایه داریم.

وی گفت: در صورت عدم افزایش سرمایه ،محدودیت های جدی برای صدور ضمانت نامه وجود دارد و این در حالی است که در شرایط اقتصادی فعلی کشور ،سمت و سوی سرمایه گذاری های صنعتی بیشتر به طرف صنایع کوچک سوق پیدا می کند.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک تصریح کرد:مشکل تامین وثیقه صنایع کوچک برای دریافت تسهیلات بانکی از مهمترین مسائل فعالان بخش صنعت است که این صندوق برای رفع همین موضوع ایجاد شده است.

وی به جایگاه صندوق های سرمایه گذاری صنایع کوچک در سایر کشورها اشاره کرد و افزود: در بسیاری از کشورها ،حتی کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته این صندوق ها بواسطه حجم بالای سرمایه فعالیت گسترده ای دارند و از این طریق صنایع کوچک خود را تقویت و فعایت های آنها را گسترش داده اند.

مقیسه تصریح کرد: اگر بخواهیم صنایع کوچک ما که سهم قابل توجهی در اشتغال، ایجاد ارزش افزوده و... درکشور دارند ، تقویت و گسترش یابند، باید این صندو ق مورد توجه بیشتری قرار گیرد.