به گزارش اکونا پرس،

دکتر علی وحدت در آیین افتتاح صندوق پژوهش و فناوری مواد پیشرفته و انرژی که در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران برگزار شد، اظهار کرد: با حمایت‌های صندوق نوآوری از صندوق‌های پژوهش و فناوری، عملکرد و فعالیت‌های این صندوق‌ها در طول دو سال گذشته قابل مقایسه با گذشته نیست. سرمایه صندوق‌های پژوهش و فناوری طی دو سال اخیر به حدود هزار میلیارد تومان رسیده است، یعنی این سرمایه رشد بیش از 25 برابری را تجربه کرده است.
وی در ادامه با اشاره به خدمات صندوق های پژوهش و فناوری به اکوسیستم نوآوری کشور، گفت: طی دو سال اخیر، تعداد صدور ضمانت‌نامه برای شرکت‌های دانش بنیان توسط این صندوق ها حدود 100 برابر و میزان تسهیلات اعطایی نیز بیش از 25 برابر رشد کرده است. در این میان صندوق‌های پژوهش و فناوری به عنوان یکی از عاملان صندوق نوآوری و شکوفایی، نیازهای شرکت‌های فعال در اکوسیستم را تا سقف 500 میلیون تومان به صورت تسهیلات تامین می‌کنند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر ضرورت تقویت سرمایه‌گذاری خطرپذیر در صندوق‌های پژوهش و فناوری تصریح کرد: صندوق‌های پژوهش و فناوری باید جرات سرمایه‌گذاری خطرپذیر را پیدا کنند، بنابراین مهمترین تحرک صندوق پژوهش و فناوری مواد پیشرفته و انرژی نیز باید در حوزه VC باشد تا بتواند به تیم‌های فناور فعال در این حوزه کمک کند. 
وحدت با اشاره به اینکه پول نیاز اولیه هر شرکتی برای آغاز فعالیت اقتصادی است، اظهار کرد: صندوق‌های پژوهش و فناوری برای رفع این نیاز در میان شرکت‌های دانش بنیان و فناور تشکیل شده اند. طی دو سال اخیر برخی صندوق‌ها بسیار موفق عمل کردند چرا که تیم همیشگی و هدایتگر آن‌ها فعال بودند اما مواردی را نیز داشتیم که منجر به لغو مجوز برخی صندوق‌ها شد.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران گفت: این شرکت‌ها می‌توانند از طریق صندوق پژوهش و فناوری مواد پیشرفته و انرژی از تسهیلات صندوق نوآوری تا سقف 500 میلیون تومان بهره‌مند شوند. اگر این شرکت‌ها، عملکرد اولیه خوبی داشته باشند، سایر تسهیلات و خدمات صندوق نوآوری از جمله خدمت هم‌سرمایه‌گذاری، می‌تواند ابزار خوبی برای آنها باشد. 
بر اساس این گزارش صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی تخصصی مواد پیشرفته و انرژی قرار است در حوزه اعطای انواع تسهیلات مالی، عاملیت و مدیریت مالی وجوه اداره شده، خدمات توسعه بازار و مشارکت و سرمایه‌گذاری خطرپذیر به متقاضیان خدمات ارائه کند.
پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی و پژوهشگاه مواد و انرژی به عنوان سهامداران بخش دولتی و شرکت‌های آتیه‌سازان آب و انرژی نوین، آتیه فولاد نقش جهان و آتیه‌پردازان ظهور شریف سهامداران بخش خصوصی صندوق پژوهش و فناوری مواد پیشرفته و انرژی هستند.


تاکنون مجوز فعالیت ۶۲ صندوق پژوهش و فناوری صادر شده است
همچنین در حال حاضر ۱۶ صندوق تخصصی و مسئله‌محور مانند ICT، کشاورزی، نفت، نوآوری اجتماعی، ماشین‌سازی، دفاعی و مواد پیشرفته نیز تشکیل شده است.


بازدید رئیس صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
دکتر علی وحدت، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین با حضور در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در این پژوهشگاه بازدید کرد.
در این بازدید دکتر وحدت ضمن آشنایی با توانمندی‌ها و ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در این پژوهشگاه، با مدیران این شرکت‌ها نیز به گفتگو پرداخت.