به گزارش اکونا پرس،

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، لارنس دِکار (Laurence des Cars)، مدیر موزه لوور که از سال ۲۰۲۱ در رأس این مجموعه قرار دارد، در حالی عصر چهارشنبه برای پاسخگویی به پرسش‌های یک کمیته فرهنگی در مجلس سنای فرانسه حاضر می‌شود که انتقادهای جدی نسبت به وضعیت امنیت و نظارت الکترونیکی موزه مطرح شده است.

منابع قضایی تأیید کرده‌اند که در سرقت روز یکشنبه، چهار نفر نقش داشته‌اند. بنا به اعلام دادستان پاریس، لور بکو (Laure Beccuau)، کارآگاهان در حال بررسی اثرانگشت‌ها و تصاویر دوربین‌های مداربسته داخل و بیرون موزه، از جمله جاده‌های خروجی پاریس، هستند. بر اساس یافته‌ها، سارقان با استفاده از نردبان نصب‌شده روی کامیون حمل‌ونقل از پنجره گالری آپولون وارد موزه شدند و ظرف تنها هفت دقیقه با هشت قطعه جواهر گران‌قیمت گریختند.

در میان اقلام مسروقه یک گردنبند زمرد و الماس متعلق به ملکه ماری-لوئیز، همسر ناپلئون اول و نیم‌تاج الماس‌نشان ملکه اوژنی با حدود دو هزار سنگ قیمتی وجود داشته است. تمامی این آثار بخشی از مجموعه جواهرات سلطنتی فرانسه بودند که در ویترین‌های امن به نمایش گذاشته شده بودند.

 تنها یک‌چهارم از بخش‌های موزه تا سال ۲۰۲۴ به سیستم نظارت تصویری به‌روز مجهز شده بود. لوور پیش‌تر در ژانویه سال جاری نسبت به «فرسودگی جدی و نیاز فوری به نوسازی» به وزارت فرهنگ فرانسه هشدار داده بود.

این سرقت در شرایطی رخ داد که طی ماه گذشته نیز دو موزه دیگر در فرانسه هدف حملات مشابه قرار گرفتند؛ از جمله سرقت شمش‌های طلایی به ارزش ۱.۵ میلیون دلار از موزه تاریخ طبیعی پاریس و دزدی اشیای قیمتی به ارزش ۷.۶ میلیون دلار از موزه لیموژ.

پلیس اسپانیا روز سه‌شنبه اعلام کرد زنی ۲۴ ساله اهل چین را در بارسلونا هنگام تلاش برای دفع قطعات طلای ذوب‌شده مرتبط با پرونده لوور بازداشت کرده است؛ نشانه‌ای از احتمال بین‌المللی بودن این شبکه مجرمانه سازمان‌یافته.