مصطفی گودرزی رئیس اتحادیه کاشی و سرامیک در گفتگو با اکوناپرس در خصوص وضعیت صنعت و تاثیر افزایش نرخ دلار بر آن گفت: صنعت کاشی و سرامیک به گفته بسیاری از فعالین و مدیران شرکت های فعال در شرایط نابسامانی قرار دارند، قیمت نهاده های تولیدی اکثرا وارداتی و روز به روز بیشتر می شوند و توانایی عمل را از این صنعت گرفته است.

وی ادامه داد: نرخ ارز وارداتی برای این صنعت از طریق بازار ثانویه تعیین می شود و به همین دلیل بهای تمام شده شرکت ها بعد از نوسانات نرخ ارز بالا رفته است. شرکت به زحمت سودآوری دارند و تنها شرکت هایی که تولید بیشتر و بهینه دارند می توانند سودآور باشند.

وی افزود: در نتیجه افزایش نرخ دلار تاثیرات منفی خود را بر صنعت گذاشته است.

گودرزی در پاسخ به این سوال که نرخ فروش چگونه است و آیا می توان آن را افزایش داد، گفت: شرکت ها به دلیل اینکه بتوانند هزینه های خود را پوشش دهند یا کمتر کنند به افزایش نرخ روی آورده اند اما عدم ثبات اقتصادی همچنان مشکلاتی را برای این شرکت ها به وجود آورده است.

وی تاکید کرد: شرکت ها قبلا برخی از مواد اولیه خود را به صورت قسطی و سفارشی می خریدند اما در حال حاضر فروشندگان آن ها مبلغ را تماما نقدی مطالبه می کنند و به همین دلیل قدرت نقدینگی شرکت ها کاهش یافته است.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا هیچ نظارتی بر شرکت ها برای اینکه نرخ آن ها چگونه باشد، وجود دارد، گفت: نظارت از سوی سازمان حمایت از مصرف کننده وجود دارد اما این سازمان پذیرفته که شرایط سختی بر این مجموعه ها حاکم است و قیمت ها را عرضه و تقاضا می تواند تعیین کند در نتیجه این تعیین نرخ را به شرکت ها واگذار کرده است.

وی گفت: این صنعت باید صادرات خود را توسعه دهد و برای این موضوع بازار صادراتی را هدفمندتر نماید. عمده صادرات شرکت های کاشی و سرامیکی به عراق بوده و در درجه دوم صادرات به افغانستان نیز وجود دارد این بازار صادراتی می تواند بسیار مهم باشد. تلاش هایی از سوی شرکت ها صورت گرفته تا بتوانند صادرات را دلاری کنند یا صادرات به عراق و سایر کشورها براساس دلار صورت بگیرد که در این صورت وضعیت شرکت های فعال در صنعت بهتر و بهتر خواهد شد.

گودرزی تاکید کرد: اقداماتی در این خصوص انجام شده و موفقیت هایی نیز کسب شده که امیدواریم به نتیجه برسد و این موضوع یعنی فروش ارزی توسعه یابد.