مجید ابهری در گفت و گو با اکوناپرس با اشاره به اینکه مسلما توسعه آسیب‌های اجتماعی در بافت‌های فرسوده اجتناب ناپذیر است، افزود: بیشتر از 50 درصد از آسیب‌های اجتماعی در بافت فرسوده تولد و رشد می‌کند، با توجه به خرده فرهنگ‌های موجود در بافت فرسوده شهری به ویژه در تهران در حال حاضر در محلات فرسوده از اغلب قومیت‌ها حتی قومیت‌های بیگانه در کنار یگدیگر زندگی می‌کنند.

وی ادامه داد: به علت ویژگی‌های این منازل و ارزان بودن کرایه در برخی از این خانه‌ها در اینگونه بافت‌ها بیش از 15 تا 20 خانواده در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند که همین موضوع باعث تبادل تجارب بزهکارانه می‌شود. به علت درهم‌ تنیدگی فرهنگی و حمایت اینگونه افراد از یکدیگر معمولا شناسایی و مقابله با بزهکاران در بافت‌های فرسوده بسیار دشوار است.

ابهری اضافه کرد: به همین جهت اغلب، کودکان خیابانی، خرده فروشان مواد مخدر، مال خرها و توزیع کنندگان مواد مخدر در این گونه اماکن اقامت دارند که دست فروش‌ها و بساط گسترها را نیز باید به آنها اضافه کرد.

این آسیب شناس اجتماعی تصریح کرد: در برخی از اتاق‌ها 10 تا 12 نفر با یکدیگر زندگی می‌کنند که همین شرایط باعث بروز سایر آسیب‌ها نیز می‌شود، از نگاه جامعه شناسی «دورکین» محلات حاشیه‌ای، شهرک‌های اقماری در بافت‌های فرسوده اغلب در این محدوده هستند، به خاطر پیشگیری از افزایش تلفات هنگام بروز حوادث طبیعی و همچنین جلوگیری از گسترش آسیب‌های، اجتماعی شهرداری با حمایت دولت و سرمایه گذاران خصوصی باید هرچه زودتر برای نوسازی بافت فرسوده اقدام کند تا در صورت بروز بلایای طبیعی آمار تلفات به حداقل تزل پیدا کند.

ابهری تاکید کرد: در زمینه آسیب‌های اجتماعی نهادهای متولی از جمله نیروی انتظامی‌باید با ایجاد گشت‌های ثابت و سیار، وزارت رفاه و سازمان بهزیستی با غربالگری و شناسایی نیازمندان واقعی و وزارت کشور با اجرای طرح مهاجرت معکوس برای حل این مشکل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی اقدام کنند.

این آسیب شناس اجتماعی با اشاره به اینکه ایجاد فضاها و سرانه‌های فرهنگی، ورزش و آموزشی می‌تواند در کاهش آسیب‌های اجتماعی موثر باشد، گفت: ایجاد فضاهای فرهنگی، رفاهی و ورزشی در تغییر چهره بافت فرسوده و کمک به درمان فرهنگی-اجتماعی بسیار موثر است.

وی درباره طرح ملی بازآفرینی شهری و حضور دولت در کمک رسانی به نوسازی بافت فرسوده نیز اظهارداشت: حضور دولت در کنار نهادهای خدماتی و سرمایه گذاران خصوصی عامل موثری در تبدیل بافت‌های فرسوده به بافت‌های نوسازی است اما نه به صورت تعارف، همایش و مقاله بلکه به صورت عملی و کاربردی، دولت باید وارد میدان شود.

ابهری با بیان اینکه خود مردم هیچ کاری جز پذیریش کمک‌های دولتی نمی‌توانند، بکنند اضافه کرد: مردم با تسریع روند نوسازی و تجمیع اماکن موجود در بافت فرسوده می‌توانند دولت را یاری کنند. البته طولانی شدن برنامه‌های نوسازی بافت‌های فرسوده مردم را نسبت به برنامه و تصمیم دولت دچار تردید می‌کند و از طرفی تسریع آن می‌تواند خیلی از مشکلات مردم در این بافت‌ها را از بین ببرد.